Insändare

God idé att bygga en Ölandsbro till

Insändare ,
Ölandsbron räcker inte till längre. Det behövs en till.
Foto:JONAS EKSTRÖMER/TT
Ölandsbron räcker inte till längre. Det behövs en till.

Börja snarast planera för ännu en bro över Kalmarsund! Det föreslår Sebastian Hallén, Liberalernas starke man i Mörbylånga kommun.

Han kandiderar i 2018 års val för sitt parti i landstinget och den nya regionkommunen. Det är ett väl genomtänkt förslag. Han gör adekvata jämförelser med den nuvarande Ölandsbron och dess betydelse idag och i framtiden. Han menar att både den gamla bron och en ny skulle behövas. Ytterligare en bro behövs inte bara för Öland och Kalmar utan för hela sydostregionen.

Det är långt ifrån idé till byggnation. Ännu en bro kommer att få tävla med andra projekt om finansiering. Det gör det angeläget att nå bredast möjliga uppslutning och bred enighet från politiska och andra intressenter i regionen. Som liberal i Kalmar kommun hälsar jag Halléns utspel med tillfredsställelse. Jag ser det som en bra politik från Liberalerna att driva frågor i hela regionens intresse.

Birgitta Nordlöw (L)

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Östra Småland Nyheterna så godkänner du samtidigt våra regler.

På ostrasmaland.se är det möjligt att kommentera vissa artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal. Vi hade den möjligheten tidigare, men fick då mängder med kommentarer med innehåll som vi inte kunde publicera.

För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på ostrasmaland.se. På tider då Östra Småland Nyheternas webbredaktion inte är bemannad går det inte att kommentera artiklar på ostrasmaland.se

ostrasmaland.se tillämpar eftermoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att den som skriver en kommentar får den publicerad i det närmaste omedelbart, men att kommentaren senare kan komma att modereras bort om den inte lever upp till riktlinjerna för läsarkommentarer på ostrasmaland.se.

Det innebär också att vid publiceringen är det den som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig för dess innehåll och därmed kan bli anmäld för exempelvis förtal. Efter modereringen är det ansvarig utgivare på Östra Småland Nyheterna som bär det juridiska ansvaret.

Läsarkommentarer - riktlinjer

Vi har högt i tak.

Vi har en tillåtande grundinställning.

Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men

Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna.