Insändare

Kom med förslag om strokevården

Insändare ,

Svar på inlägget av Malin Sjölander (M) i tisdagstidningen.

Med glädje noterar jag att Malin Sjölander svarar på min korta insändare. Alliansens företrädare är svåra att få till detta. Isande tystnad är vad som brukar komma. Dock måste jag kommentera några saker i hennes svar.

För det första jag ifrågasätter inte på något sätt Malin Sjölanders roll som landstingsråd. Hon arbetar säkert efter bästa förmåga. För det andra så är jag politiskt aktiv. Jag tyckte bara att mitt (V) efter insändaren var icke relevant.

Däremot i sakfrågan behöver läsaren upplysas om en del märkliga påståenden Malin Sjölander gör om strokevården. Till att börja med får man intrycket av att de dåliga siffrorna vad gäller eftervård, med dödsfall som följd, är ett nytt fenomen.

Av en slump träffade jag “mitt” landstingsråd idag och fick veta att den statistik som föreligger har varit på landstingets agenda i tre år. Strokevården fungerar alldeles utmärkt, däremot är orsaken till antalet dödsfall efter fem månader och längre en gåta. Detta måste Malin Sjölander ha vetat om och att man jobbar med analyser av detta. Att hon vill ge sken av att detta är något nytt är alltså, som jag trodde, ett sätt att plocka poäng i kommande valrörelse. Att börja prata om ambulanser och helikoptrar är också att lämna ämnet.

“Att sitta i maktställning och bli förvånad över att det nu framkommit”, som Malin Sjölander säger är alltså inte sant. “Sitter man i majoritet har man information och möjligheter, som man inte har i opposition”! Detta är nog att ta i. Om Malin Sjölander har förslag, som jag efterlyste i min insändare, är jag säker på att de kommer att lyssnas på, om de har ett påverkande innehåll, oavsett vilken politisk färg förslagsställaren har.

Ingen blir gladare än jag, och säkert även majoriteten, om Malin Sjölander löser detta Columbi ägg. Jag är en av många som medicinerar för att just undvika en stroke.

Kåre Eriksson (V)

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Östra Småland Nyheterna så godkänner du samtidigt våra regler.

På ostrasmaland.se är det möjligt att kommentera vissa artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal. Vi hade den möjligheten tidigare, men fick då mängder med kommentarer med innehåll som vi inte kunde publicera.

För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på ostrasmaland.se. På tider då Östra Småland Nyheternas webbredaktion inte är bemannad går det inte att kommentera artiklar på ostrasmaland.se

ostrasmaland.se tillämpar eftermoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att den som skriver en kommentar får den publicerad i det närmaste omedelbart, men att kommentaren senare kan komma att modereras bort om den inte lever upp till riktlinjerna för läsarkommentarer på ostrasmaland.se.

Det innebär också att vid publiceringen är det den som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig för dess innehåll och därmed kan bli anmäld för exempelvis förtal. Efter modereringen är det ansvarig utgivare på Östra Småland Nyheterna som bär det juridiska ansvaret.

Läsarkommentarer - riktlinjer

Vi har högt i tak.

Vi har en tillåtande grundinställning.

Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men

Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna.