Insändare

Sanningen om SD

Insändare Artikeln publicerades

På Östra Småland/Nyheternas ledarsida den 4 augusti kommenterar Joakim Carlsson Sverigedemokraternas propagandafilm ”Ett parti, ett folk” och visar på en lång rad osanningar i filmen.

I artikeln nämns inte att LO gjort en film med titeln ”Sverigedemokraterna – ett parti som alla andra?”. Det är synd eftersom LO:s film på ett tydligt sätt belyser vilka starka kopplingar SD har till nazismen. En av förgrundsgestalterna när partiet grundades 1988 var nazisten och deltagaren i Waffen-SS Gustaf Ekström. Genom hela partiets historia finns otaliga kopplingar till högerextrema organisationer.

Partiet publicerade 2015 adresser till många flyktingboenden. Därefter skedde många mordbränder på dessa ställen och partiet tog inte avstånd från denna brottslighet förrän 24 mordbränder inträffat.

SD försöker nu genom lögner och historieförfalskning misskreditera Socialdemokraterna. Samma taktik använde Donald Trump och hans stab i presidentvalet i USA. Kampanjledare var då Steve Bannon som nu är stationerad i Bryssel för att stödja högerextrema partier i Europa. Det är ingen tillfällighet att SD är inbjudet till hans organisation.

SD skyr inga medel för att smutskasta motståndarna och framstå som rumsrent i kommande val. Detta är ett hot mot demokratin, vilket SD:s favoriter i Ungern visar genom sitt agerande.

Lars-Erik Andervad