Insändare

Skräm inte bort KFF-sponsorerna

Insändare Artikeln publicerades
Man ska vara rädd om sponsorer som Richard Teern.
Foto: Kajsa Skarsgård
Man ska vara rädd om sponsorer som Richard Teern.

Kalmar FF:s Supporterunion vill ha ett extra årsmöte för att pröva huruvida Richard Teern kan vara kvar i KFF:s styrelse eftersom hans företag också sponsrar Östers IF.

Nu sitter ju Teern i styrelsen som Teern, inte som Ica, vilket gör att ifrågasättandet blir något märkligt. KFF, liksom andra idrottsföreningar, har stort behov av att det finns företag som bidrar med pengar. Ett företag kan av rent kommersiella skäl se sig i behov att sponsra mer än en förening. Vad jag förstår så sponsrar Teerns företag även IFK Kalmar.

Det finns anledning att betona att Öster inte spelar i samma serie som Kalmar FF så någon sportslig rivalitet föreligger inte. Inte att förglömma; varje krona som FF får i sponsring är värd oerhört mycket.

Det kan ju finnas andra företag som utifrån Supporterunionens agerande överväger sponsring av Kalmar FF. Sponsorer måste vårdas, inte ifrågasättas, såvida det inte är frågan om olagligheter. Skippa tanken och kravet på extra årsmöte. Annars är det lätt att det hela blir en björntjänst för föreningen.

Lennart Johansson, ständig medlem.