18-åring häktad för överfallsvåldtäkt

Norrliden Artikeln publicerades

Fem månader efter att en kvinna anmälde att hon utsatts för en överfallsvåldtäkt i Norrliden har polis och åklagare kunnat gripa och häkta en misstänkt gärningsman. Men det kan finnas fler.

Det var mellan klockan 02.00 och 03.25, den 10 september förra året, som kvinnan i 40-årsåldern ska ha blivit våldtagen intill cykelvägen vid Trollbackevägen.

Tre okända män hade kommit ifatt henne bakifrån och knuffat omkull henne, varefter en eller flera av dem förgripit sig på henne.

– Hon var väldigt chockad efteråt och vi har därför väldigt vaga signalement, berättade polisens presstalesperson Robert Loeffel i samband med att polisen vände sig till allmänheten för att få in vittnesuppgifter.

Efter det blev det tyst kring utredningen.

Men i fredags kom ett livstecken, då Kalmar tingsrätt häktade en man född 1999. 18-åringen häktades på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt. Datum för åtal är satt till 2 mars.

– Det är olika utredningsåtgärder som har gjort att vi har kunnat plocka in den här personen, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel på måndagen.

– Vi utesluter inte att fler kommer att frihetsberövas, tillägger Loeffel, men vill i övrigt inte säga mer om den pågående utredningen.

Kammaråklagare Bengt Wahlström som leder utredningen vill inte kommentera ärendet över huvud taget.