18-åringar skallade och sparkade 17-åring

Malmen Artikeln publicerades

Vid 11.15-tiden på fredagen blev en 17-åring knivhotad, skallad i ansiktet och sparkad när han låg ner.

17-åringen befann sig på en idrottslektion på Fredriksskans. Han stod och spottade på asfalten när en av två 18-åringar, som stod intill, säger till honom att ”sluta spotta annars knivar jag dig”.

17-åringen slutade spotta och gick in för att byta om i omklädningsrummet. När han kommer ut står 18-åringarna och väntar på honom. Den ene går fram till 17-åringen och skallar honom över näsan. 17-åringen faller till marken och får motta två sparkar medan han ligger ner.

Polisen kom senare till platsen och förutom 17-åringens berättelse finns vittnen till händelsen. De båda 18-åringarna är identifierade.

Vid sidan av detta utreder polisen en annan misshandel som kan ha koppling till de båda 18-åringarna. På fredagseftermiddagen befinner sig en polispatrull på en gymnasieskola i Kalmar då en elev kommer fram och säger att han blivit misshandlad vid Fredriksskans, vid ungefär samma tid som den ovan nämnda misshandeln. Eleven såg två ynglingar bråka och han försökte gå emellan. Då blev han neddragen på marken av dem, biten på högra sidan av kroppen och slagen i ansiktet. Därefter gick ynglingarna från platsen. Det är ännu inte klarlagt ifall det handlar om samma gärningsmän, men polisen ska undersöka saken.