22-åringen sa ifrån mot tafsande man – fick en rak höger i ansiktet

Kalmar Artikeln publicerades

Kvinnan valde att vänta med vännen så hon kom hem tryggt. Då tafsade en man på henne. När hon sa ifrån mot mannen fick hon en rak höger. Nu har hon delat ett inlägg på Facebook där hon uppmanar andra tjejer att stå upp för sig själva.

Allting började i lördagskväll på Park Hermina när den 22-åriga kvinnan hade varit ute och dansat med sina vänner.

”Jag hade en av de bästa utekvällarna på länge. Vi hade dansat hela kvällen. Allting var så himla bra och när klubben stängde var det nästan så att de fick dra ut oss. Vi ville inte gå hem”, skriver hon i ett inlägg på Facebook.

En av vännerna skulle senare ta bussen hem från centralen. Men eftersom hon inte ville att vännen skulle vänta själv, bad hon henne att stå kvar och prata några minuter. Det var fortfarande flera gäster kvar på platsen när hon känner en hand under sin kjol som ”klämmer till”.

”Min spontana tanke är att det måste vara någon av mina vänner som skämtar. När jag vänder mig om och ser den främmande killen i svart skinnjacka övergår däremot det skämtsamma humöret i en iskall rysning genom hela kroppen”, skriver hon i inlägget.

Efter att killen tafsat på henne gick han lugnt därifrån, beskriver hon. Hon valde då att konfrontera killen och säga ifrån, vilket fick ett våldsamt resultat.

”Konsekvensen av att jag sa ifrån, det var en rak höger mot ansiktet. Jag blev misshandlad för att jag valde att stå upp för mig själv. Att jag samlade tillräckligt med mod för att denna gången faktiskt ryta ifrån ordentligt”, skriver hon i inlägget.

Killen som ska ha tafsat på och misshandlat 22-åringen hade tidigare under kvällen pekats ut av en annan tjej på klubben, då han även ska ha antastat henne. Trots det blev killen kvar på klubben.

En avgörande faktor för att hon valde att anmäla händelsen var slaget som hon fick ta emot, skriver hon. Förhoppningen är att anmälan ska leda till ett åtal och en fällande dom, även om hon tror att chanserna för det är små.

”Min farhåga är dock att anmälan inte kommer leda till en fällande dom. Inte på grund av poliserna på plats igår. Inte alls. Utan på grund av den brist på resurser och överbelastning som polisen har idag, som gör att den typ av händelse som anmäldes igår försvinner i mängden och nedprioriteras”, skriver hon i inlägget.

Orsaken till att 22-åringen valt att dela med sig av händelsen, är för att belysa hur unga tjejer begränsas i sin vardag på grund sexuella trakasserier rädslan för att bli ett brottsoffer.

”Det får på riktigt räcka nu. Något måste göras för att förändra det samhälle som idag begränsar kvinnor i sin vardag. Det samhälle som lär tjejer att anpassa sig och sina val för att inte bli utsatta för sexualbrott, istället för att lära män att inte begå sexualbrott. Jag vet att det sista sägs ofta. Men det kan inte sägas ofta nog. För uppenbarligen har ingen förändring skett”, skriver hon.

Samtidig förtydligar hon att både polisen och vakterna gjorde ett bra jobb under kvällen. Genom de kunde den misstänkta killen identifieras. Händelsen är inte heller något som är unikt för park Hermina utan är något som kan hända på vilken nattklubb som helst, förklarar hon.

Hon betonar samtidigt att hon inte uppmanar andra tjejer att utsätta sig för fara, utan att istället stå upp för sig själva.

”Det innebär att alltid anmäla när man blir utsatt för ett brott. På så sätt kan vi åtminstone uppmärksamma det oacceptabla problem som idag har fått bli en vardag.”

Anders Hansson Skaret, som äger Park Hermina, har kommenterat inlägget och berättar att han varit i kontakt med vaktbolaget där de gått igenom lördagskvällen. Han beklagar det som hänt och visar även sitt stöd.

” Det gör ont i oss på riktigt då det ända vi önskar oss är att gäster hos oss bara skall vara fyllda med glädje. Finns det något vi kan göra så snälla ta kontakt med mig Anders Hansson så lovar jag att göra allt jag kan”, skriver Anders Hansson Skaret i en kommentar.