35-åring körde med falskt körkort från Kuwait - nu döms han

Kalmar Artikeln publicerades

35-åringen körde med falskt körkort den 17 oktober 2017 och döms nu till villkorlig dom och dagsböter av Kalmar tingsrätt.

Den 17 oktober 2017 stoppas 35-åringen av polis vid en trafikkontroll där han uppvisar ett körkort från Kuwait. Poliserna anar att det är något som inte stämmer och misstänker att det rör sig om ett förfalskat körkort. Något som senare ska visa sig stämma.

35-åringen har uppgett i rätten att han kommer från Kuwait och är statslös. Han berättar att det är svårt för en statslös att skaffa körkort i Kuwait. Istället för att skaffa ett körkort på lagligt vis vände sig 35-åringen till sina vänner som kunde fixa fram ett förfalskat sådant som han fick efter en månad. Enligt 35-åringen visste han inte att körkortet var en förfalskning, utan trodde att det var ett legitimt kort från Kuwait.

Rätten bedömer att 35-åringen visste fullt väl att körkortet han nyttjade var förfalskat och ska därför dömas till olovlig körning samt brukande av falsk urkund. 35-åringen döms till villkorlig dom och dagsböter.