Adée till festival i Nairobi

Öland/Kenya Artikeln publicerades
Öländska Adée ska uppträda på festivalen Ongea i Nairobi.
Öländska Adée ska uppträda på festivalen Ongea i Nairobi.

Snart åker Adée till Kenya för att uppträda på festivalen Ongea. Där hoppas hon kunna knyta kontakter inför kommande album.

– Det känns otroligt kul att få bli inbjuden till att spela i Kenya, det blir en helt ny upplevelse för mig och jag hoppas kunna hitta nya samarbeten för mitt kommande album med artister därifrån, säger Adée

I år har hon redan hunnit vara på turné med den sydafrikanska soulartisten Mpho Ludidi, och hon har jobbat med sitt kommande album i Birmingham och Wales.

Nu i veckan uppträdde hon konferensen Folk & Kultur i Eskilstuna, konferensen som samlar hela Kultursverige, och den 7 mars sjunger hon på galan Näringslivets mäktigaste kvinna på Grand Hotel i Stockholm.

Adée, Ida Olsson, är sångerska, rappare och producent från Öland.

Karriären tog fart 2014 med singeln "Woman" som var officiell låt till jämställdhetskonferensen Nordiskt Forum. Sen dess har hon turnerat i USA och Kanada, spelat i Tyskland, Frankrike, Norge, Portugal och Holland och runt om i Sverige där hon exempelvis uppträtt två gånger för Sveriges kungafamilj och varit förband till Silvana Imam och Maxida Märak och avslutat Almedalen Weekend. Hennes musik rör sig i gränslandet mellan ren soul, pop och hiphop.