Adolfson (S) utmanar Hellberg (S) om rollen som regionråd

Kalmar län Artikeln publicerades
Mattias Adolfson (S).
Foto: Anders Johansson
Mattias Adolfson (S).

Det ser ut att bli en match mellan två manliga socialdemokrater om rollen som regionråd. Efter att Jonas Hellberg (S) under måndagen meddelade sitt intresse, tar nu Mattias Adolfson (S) upp regionrådskampen.

Jonas Hellberg (S) har gett besked om att han är beredd att ersätta Anders Henriksson (S) som regionråd och ordförande för regionstyrelsen. Nu trappas konkurrensen upp, då även Mattias Adolfson (S) meddelar sitt intresse.

– Distriktsstyrelsen beslutar om den här processen under veckan och i slutändan väljer medlemmarna vem de har störst förtroende för. Jag har fått ett antal samtal från Kalmar och från övriga länet och det är folk som gärna ser att jag skulle ta den här rollen. Jag är väldigt ödmjuk inför det, säger Mattias Adolfson till Östra Småland.

Du är alltså också intresserad av posten som regionråd?

– Ja, återigen bygger det på om jag pekas ut. Då har jag stor lust och energi att arbeta med de här frågorna som jag brinner för inom regionen, säger han.

Jonas Hellberg valde att kommentera faktum att även Mattias Adolfson kan tänkas bli nytt regionråd.

– Det är bra att det finns fler som vill. Alla har möjlighet att nominera sig och medlemmarna bestämmer. Jag har bara gott att säga om honom, säger Jonas Hellberg.

Mattias Adolfson meddelar att han i en eventuell roll som regionråd även tänka sig rollen som regionstyrelsens ordförande, precis som Jonas Hellberg.

– Det blir ju en senare fråga och en process som partiet avgör, men tar man sig an den här typen av uppdrag innebär det även att man får vara beredd att axla den rollen, säger Mattias Adolfson.

Han anser att han i en roll som regionråd skulle bidra med en bred erfarenhet från kommunpolitiken där han arbetat mycket med tillväxt- och infrastrukturfrågor. Han har även en bakgrund som politisk sekreterare i landstinget. Han anser sig kvalificerad i rollen som regionråd.

– Jag har stor insyn i den regionala utvecklingen och sjukvårdsfrågorna, så med den bakgrunden har jag bred erfarenhet.

Är du beredd att släppa kommunpolitiken?

– Skulle jag få frågan och förtroendet för det här uppdraget innebär det att jag lämnar min andra roll, men det är för tidigt att spekulera kring.

Varför är du intresserad av rollen som regionråd?

– Det är ett steg som jag skulle tycka var väldigt spännande och jag skulle i så fall ta mig an ett nytt uppdrag. Jag är ödmjuk inför den här processen där våra medlemmar ska säga sitt.