”Aldrig ensam show” - en föreställning om psykisk ohälsa

Kalmar Artikeln publicerades
Charlie Eriksson och Kristofer Greczula kommer till Kalmarsalen den 15 januari med föreställningen ”Aldrig ensam show”.
Foto: Pressbild
Charlie Eriksson och Kristofer Greczula kommer till Kalmarsalen den 15 januari med föreställningen ”Aldrig ensam show”.

Charlie Eriksson överlevde det sista självmordsförsöket 2013. Därefter startade han organisationen Aldrig Ensam, för att hjälpa andra som lider av psykisk ohälsa. Nästa vecka kommer hans föreställning till Kalmarsalen.

– Det kommer att vara en blandning av personliga berättelser och musik. Publiken kommer att få konkreta tips och råd för om de själva eller någon anhörig lider av psykisk ohälsa, säger Charlie Eriksson.

På tisdag den 15 januari har föreställningen premiär i Kalmar - Charlies gamla hemstad. Här bodde han under åren 2012-2013 när han pluggade turismekonomi på Linnéuniversitetet.

– Det känns som att cirkeln sluts på något sätt när premiären är i Kalmar. Det är speciellt att komma tillbaka. Där finns många platser som väcker minnen till liv och det känns väldigt blandat att vara där. Hoppingivande, säger han.

Föreställningen gör han tillsammans med Kristofer Greczula, som skrev låten ”You’re not alone” som senare blev den officiella låten för Aldrig Ensam.

– Vi träffades för ungefär ett år sedan i samband med att låten kom och kände att vi ville göra någonting tillsammans, säger Charlie Eriksson.

Kristofer Greczula spås en lysande framtid inom musiken och har även han lidit av psykisk ohälsa. Helt utan stort skivbolag i ryggen har låten kommit upp i över sex miljoner streams och många människor har berättat att de funnit stor tröst i sången.

– Det känns väldigt fint att låten finns ute och tillgänglig för så många. När jag själv var sjuk så lyssnade jag mycket på musik, och det känns bra att den finns nu för andra som mår dåligt, säger Charlie Eriksson.

Fakta om

Charlie Eriksson

Ålder: 27

Bor: Göteborg

Gör: Driver organisationen ”Aldrig Ensam” på heltid

Familj: Flickvän och två katter

Intressen: Spela golf, bada och tvätta bilen

Visa mer...