Alfsson: "Helt befängt att skylla på mig"

Kalmar Artikeln publicerades
Thoralf Alfsson (SD).
Thoralf Alfsson (SD).

Thoralf Alfsson (SD) anser sig inte ha något ansvar för att Östra Smålands ledarskribent Joakim Carlsson fick ta emot hot efter att Alfsson påstått att Carlsson önskade livet ur Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

Dagen före julafton skrev Joakim Carlsson på Östra Smålands ledarsida en text där han "delade ut" julklappar med tillhörande julklappsrim till bland annat svenska partier och partiledare.

Om Sverigedemokraterna skrev Carlsson "Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson får en brudklänning" och rimmade sedan:

"SD, SD, gamle vän

tråkigt att du lever än

men du ser brunaktig ut

så du borde varit slut

Men är du bara klädd till brud

skickar säkert Uffe bud

Långt höger ut en bröllopsdans

Är för dig din bästa chans"

På sin blogg kommenterade Alfsson texten med bland annat följande: "Uppenbarligen önskar ledarredaktion på Östra Småland livet av Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson".

Det ledde till hätska kommentarer på Alfssons blogg och Facebooksida där en person efterfrågade Carlssons adress för att kunna "vidta åtgärder", "straffbara sådana". En annan person hoppades att någon skulle "jämna tidningen med marken".

I lördags skrev Carlsson en ny krönika där han tog upp hoten, som har polisanmälts av Östra Småland, med bland annat följande:

"Det är alltså det politiska partiet SD vars fortlevnad jag beklagar och som önskas vara ”slut”, inte Jimmie Åkesson. Han ges brudklänningen såsom varande partiledare för SD, men versen handlar om partiet. Det Alfsson påstår stämmer alltså inte. Men Thoralf Alfsson har en rejäl svans på sociala medier och när den hör husbondens röst, så viftar den."

I ett nytt blogginlägg på söndagen går Alfsson i försvarsställning och viftar undan kritiken. Han skriver bland annat att han i sitt tidigare inlägg "undrade om Joakim Carlsson önskade livet av Jimmie Åkesson".

Om att hans inlägg skulle ha orsakat hoten mot Carlsson skriver han: "Östra Småland och Joakim Karlsson ger nu uppenbarligen och på något märkligt sätt mig skulden för detta på lördagens ledarsida. Helt befängt!"

Och på tidningens facebooksida skriver Alfsson i en kommentar: "Joakim Karlsson fick inte några hot på grund av vad jag skrivit utan på grund av vad Joakim Carlsson skaldat."

- Thoralf Alfsson har som vanligt inte förstått någonting. Min text i lördags handlar om att han som etablerad politiker och riksdagskandidat låter hot mot andra människor ligga på sin Facebooksida. Vem har ansvar för att Alfsson agerar kurir för hot om inte han? säger Joakim Carlsson.