Alfsson: ”Lögnaktiga påhopp får mig att fundera på att sluta med politik”

Kalmar Artikeln publicerades
Thoralf Alfsson.
Foto: Karin Asmundsson
Thoralf Alfsson.

– Jag funderar starkt på att lämna politiken helt och hållet för dessa lögnaktiga påhopp från Centerpartiet! Och att ingen tycks tro och lita på det jag säger.

Det säger Thoralf Alfsson (SD), partiets gruppledare i Kalmar, efter att på den centerpartistiske kommunpolitikern Jaafar Al-Jabiris Facebook ha blivit anklagad för att i fredags ha fotograferat besökare vid den bönelokal som används av shiamuslimer i Smedby.

Besökarna blev så oroade att de inte vågade gå därifrån innan fotografen lämnat området.

Jaafar Al-Jabiri skriver:

” I fredags ungefär 20:15 fick jag reda på att en SD politiker och före detta riksdagsledamot stod med en person till stod utanför en lokal som användes av shiamuslimer för att hålla sorgeceremonier och tog en massa bilder på bilarna och folk som gick in eller ut därifrån.”

– Det är ju helt uppenbart att det är mig han syftar på, säger Thoralf Alfsson. Men vid den tiden var jag hos min dotter och barnbarn i Värnamo. Det kan man lätt ta reda på eftersom jag lade upp bilder från besöket på Facebook.

– Det finns en gräns även för mig. Det kan inte vara så att det är tillåtet att kasta vilken lögnaktig skit som helst på Thoralf Alfsson.

Centerns Jafaar Al-Jabiri.
Foto: helen edvall
Centerns Jafaar Al-Jabiri.

Jaafar Al-Jabiri säger själv att han inte personligen sett att det var Thoralf Alfsson som fotograferade.

– Jag blev kontaktad av flera av dem som var med och de sade att det var han. De kände också igen den systemkamera med ett stort objektiv som han använder.

– Men eftersom jag inte var där själv har jag inte nämnt hans namn. Det handlar ju om vittnen som hört av sig till mig, jag ville vara på den säkra sidan.

Men du skriver SD politiker och före detta riksdagsledamot. Hur många sådana finns det i Kalmar?

– Det finns inga namn i min text, det är öppet för tolkningar. Du tolkar det på ett sätt. Andra gör andra tolkningar.

Konflikten mellan Thoralf Alfsson och Jaafar Al-Jabiri har pågått en stor del av valåret. Centern menar att SD-politikern förföljt Jaafar Al-Jabiri. Exakt en månad innan valet gick Kalmars centertoppar ut och försvarade sin unge politikerkollega och krävde att Sverigedemokraterna centralt skulle ta Thoralf Alfsson i örat och helst sparka ut honom ur partiet.

Något sådant hände emellertid inte.

– Jag blir så fruktansvärt ledsen över Jaafar Al-Jabiris lögner. Det är inte den första gången. Jag ser väldigt allvarligt på hans lögner. Inte minst med tanke på vilka de personer är som delat och läst inlägget och vilka som gillat det, säger Thoralf Alfsson.

– Det handlar om rent förtal. Jag åkte från Kalmar klockan 14:30 i fredags, för att köra till min dotter som bor utanför Värnamo. Jag anlände till dem exakt 17. Vilket både min dotter och hennes sambo kan intyga. Strax efter 19 på fredagen lade jag upp ett inlägg på Facebook med en bild på mitt barnbarn i dotterns hem.

Jaafar Al-Jabiri, var en av centerpartiets mest kryssade politiker i kommunvalet. I vissa distrikt, som Smedby och Norrliden samt Oxhagen var han det i särklass mest populära namnet. I Smedby fick han 30 procent kryss, en rekordnivå i Kalmar.

Han är också engagerad i den shiamuslimska bönelokalen i Smedby och berättar att det inte är första gången besökarna blir fotograferade.

– Någon gång måste man markera. Det är inte meningen att de som går till en religiös lokal ska behöva vara rädda för att bli registrerade. Jag åkte själv dit för att visa mitt stöd efter att jag fått rapporterna.

– Och jag har inte nämnt något namn eftersom det kunde finns 0,001 procents tvekan om vem det var och jag har inte anklagat någon för brott. Det är inte brottsligt att fotografera folk.

Men Jaafar Al-Jabiri lämnar också öppet för att han kan korrigera sina uppgifter.

– Jag är villig att be om ursäkt om han kan lämna bevis på att det inte var han. Jag är inte ute efter att knäcka någon eller att förfölja personer på grund av deras religion.