”Alla regionpolitiker borde ställa sig upp och fråga var är pengarna?”

Kalmar Artikeln publicerades
Socialutskottets ordförande Acko Ankarberg Johansson besökte Kristdemokraternas distriktsårsmöte i Kalmar.
Foto: Andreas Yngvesson
Socialutskottets ordförande Acko Ankarberg Johansson besökte Kristdemokraternas distriktsårsmöte i Kalmar.

Socialutskottets ordförande Acko Ankarberg Johansson gästade Kristdemokraternas distriktsårsmöte i Kalmar och pratade som sig bör mycket om vården.

– Mitt viktigaste budskap idag är de fyra miljarder till sjukvården som beslutades om i höstens budget. Inte en krona av de pengarna har betalats ut ännu.

Kristdemokraterna i Kalmar hade distriktsårsmöte på lördagen. De församlade diskuterade och tog ställning till 18 motioner till partiets riksting i höst.

– Det handlar om utveckling av skolpolitiken, epa-traktorer, strandskydd och sänkt moms på glasögon och bindor. Bland annat , berättade Christopher Dywik som är gruppledare för Kristdemokraterna i Kalmar kommun.

Den förre partisekreteraren Acko Ankarberg Johansson besökte mötet och höll ett tal. Hon jobbade nära partiledaren Ebba Busch Thor i valrörelsen, men bara ett par dagar efter valet drabbades hon av en stroke.

Men hon är tillbaka och är numera riksdagsledamot och socialutskottets ordförande.

– Jag mår bra och arbetar igen även jag lite mindre än innan, bara åtta timmar om dygnet. Men jag har tagit med mig erfarenheten i mitt arbete och jag är fortfarande i rehabilitering, berättade hon innan talet.

Kristdemokraterna är ett parti i medvind. Valresultatet var bra och i den senaste opinionsmätningen gick partiet framåt ännu mer.

– Det är fantastiskt. Opinionssiffrorna är bra och vi har haft en medlemstillströmning som vi inte sett på länge. Vi jobbar vidare med det fina valresultatet, säger Ankarberg Johansson.

Som ordförande i socialutskottet faller det sig naturligt att vården är en fråga som hon gärna tar upp. Nu riktade hon in sig på att de fyra miljarder till sjukvården som beslutades om i höstens budget inte betalats ut.

– Jag hoppas verkligen att regeringen håller löftet, för att pengarna inte betalas ut är en stoppkloss för sjukvården i Sverige. Fundera på vad en del av de pengarna skulle betyda för vården i Kalmar.

– Vi får se om det kommer i vårpropositionen som presenteras nästa vecka. Kanske de vill presentera det som ett eget förslag.

Och så passade hon på att ge regionpolitikerna i Kalmar län en passning och uppmaning.

– Alla regionpolitiker borde ställa sig upp och fråga; var är pengarna?