Ängöl tog hem silver i prestigetävling

Kalmar/Stockholm Artikeln publicerades
Ängöl tog silver i klassen Special Ale British style.
Foto: Ängöl,Stockholm Beer & Whisky Festival
Ängöl tog silver i klassen Special Ale British style.

Ängöl har vunnit silvermedalj i den prestigefyllda öltävlingen på Öl- och whiskymässan i Stockholm. Priset vann Kalmarbryggeriet för sin halvmörka ale.

Under den 26-28 september och den 3-5 oktober ägde Stockholm Beer & Whisky Festival rum på NackaStrandsMässan i Stockholm. I år deltog Ängöl i en monter som delades med Skedemosse Gårdsbryggeri, Kackelbryggeriet, Fireside Brewery, Emmaboda Bryggeri samt Brygghus 19.

– Det är kostsamt, inte minst i tid och arbete, att medverka på denna jättefestival med 35 000 besökare, därför är det en bra lösning att vi går ihop ett antal bryggerier och delar på en monter, säger Johan Håkansson, VD på Ängöl i Kalmar.

Johan Håkansson, vd och grundare på Ängöl.
Foto: Andreas Bendroth
Johan Håkansson, vd och grundare på Ängöl.

Under fredagen presenterades vinnarna i festivalens dyckestävlingar, och det visade sig att Ängöl säkrat en pallplats.

– Öltävlingen anses som en av de mest prestigefulla i hela världen. Domarpanelen består av kunniga nationella och internationella domare. All provning är tyst blindprovning och ingen får diskutera sinsemellan och ingen vet vad som finns i glaset, förutom vilken kategori som provas och vad som kännetecknas för denna kategori.

I klassen Special Ale British style prisades Ängöls ale Ljuva Livets Ängöl med en silvermedalj.

– Fantastiskt roligt att vår brittiska ale vinner pris i konkurrens med bland annat de många internationella öl som finns på festivalen, säger Josefin Öge från Ängöl som var på plats vid prisceremonin.

Vinnaralen finns att köpa på Systembolagen i Kalmar, Emmaboda, Borgholm och Färjestaden.