Ännu fler BMW-bilar drabbade av stöldligans härjningar

Kalmar Artikeln publicerades
BMW-ratt, hett eftertraktad av internationella ligor.
Foto: Pontus Lundahl/TT
BMW-ratt, hett eftertraktad av internationella ligor.

För en vecka sedan gick polisen ut med en varning till BMW-ägare i regionen, efter att vad som tros vara en liga från öststaterna stulit delar från en mängd bilar i sydöstra Sverige. Natten till måndag slog ligan till igen, i Kalmar för andra gången.

Under måndagen anmälde fem BMW-ägare i norra Kalmar att de under natten hade utsatts för stöld. Fler anmälningar kan dock komma att göras, i diskussionsgrupper på sociala medier sägs det handla om ett drygt 10-tal bilar som angripits.

De anmälda stölderna har skett på Alice Babs gata och Lech Walesas gata i Ljusstaden, på Tilda Murares gata på Vimpeltorpet samt på Norrlidsvägen i Norrliden.

Tjuvarna har i de flesta fall tagit sig in genom att krossa en ruta, men på Norrlidsvägen är det oklart hur man har gått tillväga. Bilens ägare uppger att fordonet är larmat, men att det inte har börjat ljuda. Istället var det en granne som på måndagsmorgonen såg att bilen stod och blinkade på parkeringsplatsen. Ägarens teori är att tjuvarna har tagit sig in med hjälp av någon elektronisk utrustning.

Bland annat rattar, bromsar, instrumentpanel och stereo har tagits.