Artistens konton kapades på nätet

Kalmar Artikeln publicerades
Frispråkiga Ida Gratte är välkänd i Kalmarområdet. Under helgen var det någon som tog bort hennes konton på sociala medier.
Foto: Lindah Tisjö
Frispråkiga Ida Gratte är välkänd i Kalmarområdet. Under helgen var det någon som tog bort hennes konton på sociala medier.

Ida Gratte höll just på att marknadsföra sin nya låt när alla hennes konton på sociala medier togs bort. Men Ida Gratte låter sig inte stoppas.

"Vill du tysta mig och mina budskap ska du veta att du gör att jag vill skrika högre än någonsin nu‼️ Och jag kommer tillbaka starkare än någonsin när jag fått vara ledsen och mänsklig ett tag!”

Så avslutade Ida Gratte ett inlägg på måndagskvällen på sin personliga Facebooksida, som hon då hade fått tillbaka. Fyra dagar tidigare hade någon hackat sig in på både hennes Facebook och Instagram och tagit bort alla konton.

– Jag höll på att lägga upp saker för att marknadsföra min nya låt, sen kom jag plötsligt inte in på mina konton. Det stod att de tagits bort. Först trodde jag att det kanske varit jag själv som gjort något fel, säger Ida Gratte.

Genom hennes samarbetspartner Talent Coach fick hon kontakt med en person på Facebook som kunde konstatera att det såg ut som att hon själv tagit bort sidorna, och därmed bekräfta att någon annan måste tagit sin in för att sabotera.

– Jag tycker det är så himla fegt. Man får lov att ha olika åsikter och jag diskuterar mer gärna med människor om man har synpunkter på mina budskap. Men att beröva mig möjligheten att nå ut är bara fegt, säger hon.

Attacken skedde i samband med att hon just släppt sin senaste låt, Pizza Slice, och var i färd med att marknadsföra den. Marknadsföring via sociala medier har på senare år blivit en allt viktigare metod för att nå ut och för Ida Gratte är artistsidan på Facebook i synnerhet viktig.

– På min fanpage har jag min bästa fanbase. Jag har haft den i nio år och fokuserat mycket på den. Det är smidigt för att nå ut, säger Ida Gratte

Under onsdagseftermiddagen fick hon till slut tillbaka sitt Instagramkonto.

Under onsdagseftermiddagen kunde Ida Gratte återfå sitt Instagramkonto.
Foto: Instagram
Under onsdagseftermiddagen kunde Ida Gratte återfå sitt Instagramkonto.

I inlägget på Instagram understryker Ida Gratte, trots hon blev både ledsen och sur över attacken, att kärlek övervinner hat. I skrivande stund har hennes Facebook-inlägg fått över 200 reaktioner, 75 stöttande kommentarer och 23 delningar.

– Nu håller jag tummarna för att min fanpage på Facebook ska komma tillbaka. Under tiden åker jag till Berlin för att skriva ny musik, det ska bli roligt. Det som har hänt är skittråkigt men har också gjort att jag vill skrika ut mitt budskap ännu högre än innan, säger hon.

Vad skulle du vilja säga till den som gjort det här?

– Då skulle jag säga att jag hoppas du förstår att detta inte hjälper. Ta en diskussion med mig istället, det gör jag gärna. Vågar du inte det är du bara feg.

Lyssna på Ida Grattes nya singel här:

Läs mer:

Idas låt om tafsandet blev viral

Ida Gratte om sin uppmärksammade låt och framtiden

Gratte tillbaka med ny kampsång

Ida Gratte anmäler penisbilder