Åsiktsmaskiner

Kalmar Artikeln publicerades
Dan Johannesson.
Foto:Helen Edvall
Dan Johannesson.

Fyra som gärna tycker till…

BG Svedjenäs

Minskade ner åsiktsproducerandet när han blev ordförande för IFK Kalmar. Nu har han avslutat det uppdraget och kör hårt med bloggen igen. Det är inte riktigt samma drag som innan podfadäsen med sexangreppet på Inger Hilmansson (L) som gjorde att han miste jobbet. Men hur många mer än han kan förvänta sig svar direkt från kommunalrådet eller att bli inbjuden till fika av samhällsbyggnadsnämndens ordförande.

Sven Ström

Vår tidnings tidigare medarbetare i Oskarshamn är en flitig skribent, främst i sin kamp mot renhållningsbolaget KSRR. Vänsterinriktad tyckare som inte är rädd för att säga sin mening.

Martin Nilsson

En äldre och mognare Nilsson har blivit pappa. Engagerad i företagarfrågor och i sitt egna företag. Kan fortfarande säga sanningar, men verkar numera tänka efter en stund innan han trycker på sändknappen.

Dan Johannesson

Kalmardoktorn tvingades sluta som chef på ortopeden efter ett ironiskt debattinlägg om att inte operera kristna. Det hindrar honom inte från att vara mycket aktiv på sociala medier.

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Östra Småland Nyheterna så godkänner du samtidigt våra regler.

På ostrasmaland.se är det möjligt att kommentera vissa artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal. Vi hade den möjligheten tidigare, men fick då mängder med kommentarer med innehåll som vi inte kunde publicera.

För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på ostrasmaland.se. På tider då Östra Småland Nyheternas webbredaktion inte är bemannad går det inte att kommentera artiklar på ostrasmaland.se

ostrasmaland.se tillämpar eftermoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att den som skriver en kommentar får den publicerad i det närmaste omedelbart, men att kommentaren senare kan komma att modereras bort om den inte lever upp till riktlinjerna för läsarkommentarer på ostrasmaland.se.

Det innebär också att vid publiceringen är det den som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig för dess innehåll och därmed kan bli anmäld för exempelvis förtal. Efter modereringen är det ansvarig utgivare på Östra Småland Nyheterna som bär det juridiska ansvaret.

Läsarkommentarer - riktlinjer

Vi har högt i tak.

Vi har en tillåtande grundinställning.

Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men

Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna.