Åtalas efter inbrottsvåg på Malmen

Malmen Artikeln publicerades

Mannen som i april greps efter ett inbrott i Rockneby, och som redan då var misstänkt för ett flertal inbrott på Malmen några dagar tidigare, åtalas nu tillsammans med en yngre kvinna.

På morgonen den 9 april vaknade en kvinna på Smålandsgatan av att någon var inne i bostaden. Personen avlägsnade sig snabbt och tog med sig några nycklar. Under dagen inkom fler anmälningar om inbrott och polisen misstänkte snart den av dem kände 33-åringen, som en patrull hade sett i området.

Två dygn senare greps han tillsammans med en tio år yngre kvinna, efter ett inbrott i Rockneby, och han har suttit frihetsberövad sedan dess. Kvinnan anhölls och häktades men försattes på fri fot den 25 april.

I det omfattande åtalet som väcktes på torsdagen åtalas 33-åringen för besöket hos kvinnan på Smålandsgatan, stöld av hjälmar, väskor, gitarr och cykel från ett förråd på Esplanaden och stöld av skor ur ett annat samt stöld av förlängningssladd från en innergård och stöldförsök från en annan innergård på samma gata. Vidare handlar det om inbrottsförsök i en bostad på Unionsgatan, där han fångades på övervakningskamera, och inbrottsförsök vid Socialförvaltningens kontor på Fabriksgatan.

I mannens ägo hittade polisen cd- och dvd-skivor, alkohol, tv-spel, verktyg med mera som stals ur en bostad på Unionsgatan samma dag som de övriga inbrotten skedde, men eftersom 33-åringen inte kunnat knytas till platsen åtalas han bara för häleriförseelse.

Mannen åtalas även för narkotika- och dopingbrott.

När det gäller Rockneby så ska den 23-åriga kvinnan ha kört bilen då mannen den 11 april dels bröt sig in i en bostad och stal ammunition, korthållare och luftgevär, dels stal ammunition och annan jaktutrustning ur ett uthus.

För kvinnan resulterar det i åtal för rattfylleri, narkotikabrott, brott mot knivlagen och olovlig körning. Hon ska dessutom ha tagit verktyg ur en bil på Röda gatan den 4 april och åtalas därför för stöld.