Åtalas för rån mot Coop Konsum

Norrliden Artikeln publicerades
Coop Konsum i Norrliden.
Foto: Linn Alvarström
Coop Konsum i Norrliden.

När en anställd på Coop Konsum Norrliden försökte stoppa mannen från att stjäla matvaror blev han attackerad och slagen på armen av gärningsmannen, som sedan sprang från platsen.

Det var på eftermiddagen den 7 augusti förra året som 30-åringen sågs stoppa ned matvaror i en väska. På väg ut ur butiken konfronterades han av en man som arbetade i butiken.

Enligt åklagaren hände då följande; "XX skulle hindra NN från att lämna butiken och ta tillbaka stöldgodset. Då satte sig NN till motvärn genom att springa mot XX och måtta ett slag mot dennes ansikte. Slaget träffade på XX:s arm och gav upphov till smärta och svullnad".

I och med användandet av våld rubriceras händelsen som rån, för vilket 30-åringen nu har åtalats.

Mannens agerande inne i butiken finns dokumenterat på övervakningsfilm, och stillbilder från denna kommer att visas upp under kommande rättegång.

Mannen som är bosatt på södra Öland, åtalas inte bara för rånet i Norrliden utan även för en hel rad tillgrepps- och narkotikabrott;

- Stöld av två resväskor och en oljedunk från en adress på Amorvägen, i mars 2017.

- Ringa stöld på Media Markt, i juni 2017.

- Ringa stöld på Ica Maxi, i november 2017.

- Tre fall av brott mot knivlagen. Bar kniv på Okq8 Borgmästaregatan i april 2017, på Norrlidsvägen i september 2017 och på Smålands Lejons väg i december 2017.

- Sex fall av narkotika- och dopningsbrott, samtliga begångna under fjolåret.

Enligt stämningsansökan erkänner mannen runt hälften av brotten, men nekar exempelvis till rånet på Coop Konsum.