Auktionerar ut tuppar för välgörenhet

Kalmar Artikeln publicerades
Tuppar på rad i olika färger, alla ska auktioneras ut.
Foto:Gustav Röriksson
Tuppar på rad i olika färger, alla ska auktioneras ut.

De svetsade tupparna ska auktioneras ut för att hjälpa utsatta barnfamiljer. Vad som började som en kul grej blev i slutändan något som ska hjälpa människor i nöd.

– Förra påsken gjorde vi en del tuppar som en kul grej. Sen hörde de av sig från Väven som är ett boende och då fick de måla tupparna som vi nu väljer att auktionera ut för välgörenhet, säger Krister Ling som är svetsare och ägare för Joli-Svets.

Tupparna som ligger ute för auktion på Tradera ska säljas och pengarna ska gå till organisationen Giving People. Giving People ger i sin tur stöd och hjälper barnfamiljer som lever i ekonomisk utsatthet.

– Vi hade en kund som ville köpa alla innan idag men jag fick säga till honom att gå in på Tradera och buda i stället, säger Krister Ling.

Tupparna tillverkas genom att svetsaren skär ut formerna i plåt, för att sedan sätta ihop dem med metoden MIG-svetsning, som är enkelt beskrivet en smältande metalltråd som matas ut ifrån ett svetsaggregat.

Tupparna ska säljas via auktionssidan Tradera. På måndagen låg det redan bud på fyra av nio tuppar. Slutdatumet för auktionerna är den 22 mars.