Bilkö vid invigning av mack

Påryd Artikeln publicerades
Erik Svensson, Pårydsbo, var den första som tankade på den nya bensinstationen.
Foto:Lisa Dahlgren
Erik Svensson, Pårydsbo, var den första som tankade på den nya bensinstationen.

Bil efter bil rullade in på den nyöppnade bensinstationen i Påryd under torsdagens invigning. Många Pårydsbor passade på att tanka och ville se den efterlängtade macken.

– Det har varit jätte efterlängtat i Påryd. Man tror inte att det engagerar så många men i ett litet samhälle får små saker en stor betydelse, säger Jonas Svendsén, landsbyggdsutvecklare på Kalmar kommun.

Solen lyste på den limegröna bensinstationen som under torsdagseftermiddagen invigdes i Påryd. Den första Pårydsbon som tankade var nyinflyttade Erik Svensson. Han körde dit direkt efter jobbet och förväntade sig då att se husvagnar och campingtält på gräsmattorna. När han förstod att han var först blev han chockad. Men han var inte ensam länge. I eftermiddagssolen rullade fler och fler bilar in på bensinstationen och Pårydsborna fick snart trängas med sina papperstallrikar med pizzabitar i väntan på att få tanka.

Den nya bensinstationen har en stor betydelse för många Pårydsbor.

    – Vi var en av de som tryckte på att få en ny bensinmack. Det blev lite problem för oss när den gamla macken lades ner. Då behövde vi åka till Tvärskog och det var vi tvugna att göra på arbetstid. Så det är jättebra att det öppnar en här nu, säger Gert Axelsson, brandman på Räddningstjänsten i Påryd.

    Den nya macken hoppas öka tillgängligheten för lokala företag, lantbrukare och Räddningstjänsten i Påryd.

    – Från kommunens sida har det varit jätteangeläget att bygga en bensinmack här för det har varit lite av en vit fläck på kartan, säger Jonas Svendsén.

    Men bensinstationen fyller också en annan viktig funktion säger kommunalrådet Ingemar Einarsson (C).

    – När man kommer hit och tankar kommer folk fram och pratar. Det blir en mötesplats så det handlar inte bara om bensin.