Nytt knivbråk i Kalmar - två skadade

Kvarnholmen Artikeln publicerades

Strax innan klockan 20 på tisdagskvällen larmades polis till Södra Vallgatan i centrala Kalmar. Anledningen var ett större slagsmål med flera personer inblandade.

Polisen utreder försök till mord.

Flera poliser var på plats och hela vallen hade spärrats av.
Foto: Anders Jönsson
Flera poliser var på plats och hela vallen hade spärrats av.

När polis kom till Södra Vallgatan, precis vid Jordbroporten, hittades två skadade personer på platsen och ambulans tillkallades.

– Ambulansen har varit på platsen men jag vet inte om de två som påträffades på platsen avfördes till sjukhus, säger Fredrik Bratt på polisens ledningscentral vid 21.30-tiden.

Polisen inledde en utredning på platsen med vittnesförhör för att reda ut vad som hänt.

– Inringaren sade att det var mycket högljutt på platsen. Vi vet att det var två personer kvar på platsen och att flera personer har avvikit.

Foto: Anders Jönsson

När Östra Småland kommer till Jordbroporten så är flera poliser på plats för att undersöka omgivningarna och hela vallen är avspärrad med polistejp.

– Ingen är frihetsberövad nu, men utredningsarbetet fortsätter och vi hoppas kunna hitta någon under kvällen, säger Fredrik Bratt.

Förutom de två personer som har skadats ska ytterligare en person ha varit nära att skadas, enligt vad Bratt skriver på polisens sajt. Samtliga tre är unga män i 18-årsåldern.

Fallet rubriceras som försök till mord och ett stick- eller skärvapen ska ha använts. Ingen person ska ha gripits under natten.

Polisen vill under natten till onsdagen inte gå ut med fler uppgifter om förundersökningen.