Brand för tredje gången på samma plats

Lindsdal Artikeln publicerades
Sedan 16-tiden på fredagen arbetar Kalmar brandkår med att släcka skogsbranden norr om Lindsdal. 6 bilder
Foto:Tomas Löwemo
Sedan 16-tiden på fredagen arbetar Kalmar brandkår med att släcka skogsbranden norr om Lindsdal.

Vid 16-tiden på fredagen larmades brandkåren om att det på nytt börjat brinna vid ett ställverk i utkanten av norra Lindsdal.

Fredagens brand är den tredje på samma plats på kort tid och brandkåren var snabbt på plats. Totalt har det brunnit på ett område som är 250 gånger 100 meter stort. Området ligger ett par hundra meter från ställverket.

– Det brinner fortfarande men nu arbetar vi i princip bara med eftersläckning. Samt förbereder inför natten med vattenspridare, säger Jonas Isaksson, yttre befäl vid Kalmar brandkår, vid 19.30-tiden på fredagen.

Ett 20-tal brandmän har deltagit vid släckningsarbetet och under natten mot lördagen ska två stanna kvar för att övervaka området.

Någon fara att branden skulle sprida sig till bebyggelse uppkom inte under dagen, även om branden under en period vandrade upp mot kraftledningen som går ner mot ställverket.

Hur kunde det börja brinna på samma plats igen?

– Ja, har du något svar på det? Jag har det inte, det går bara spekulera.

Och om du skulle spekulera?

– Det vill jag inte. Men vi kan konstatera att det både snöat och regnat sen det brann här sist.

Vid 09.30-tiden på lördagen brann det fortfarande i området.

– Släckningsarbetet går bra, vi håller fortfarande på med eftersläckningsarbete. Just nu är Rocknebykåren här ute med fyra man och en tankbil, säger Kennth Emricsson, enhetschef vid Kalmar brandkår.

Har ni hittat något som kan berätta mer om brandorsaken?

– Nej, ingenting.