Bubblare

Kalmar Artikeln publicerades
Mathias J Karlsson (L).
Mathias J Karlsson (L).

De som var mycket nära att komma med på listan. Kanske nästa år…

Jens Nilsson

Styr Kalmar FF:s fotbollsakademi. Vilka 20 unga lovande fotbollsspelare ska få chansen att bli påläggskalvar när sorteringen görs till akademin och fotbollsgymnasiet. Det bestämmer Jens Nilsson och kan därmed avgöra framtiden för många unga män.

Pär Hansson

Ny länsarkitekt som har visat en betydande självständighet i bedömningarna. Det tycks hända en del på länsstyrelsen sedan Stefan Carlsson lämnat. Nästan som att de ”stolta byråkraterna” är tillbaka.

Jerry Svennerlind

Vd:n för Coop Oskarshamn med omnejd avancerar och blir vid årsskiftet vd för Konsumentföreningen Göta, som driver 51 Coopbutiker i 26 kommuner.

Mathias J Karlsson (L)

Oskarshamnspolitiker som toppar Liberalernas riksdagslista i Kalmar län inför valet 2018.

Christer Jonsson (C)

Alliansen har vaknat till i landstinget, och det är Jonsson som leder styrkorna. Den rödgröna majoriteten försvagas av en tuff ekonomi och indragna vårdplatser.


Spikrakt uppåt

Karriären går som på räls. Vilket kan leda in på maktlistan så småningom: Hans Bengtsson och Andreas Ekberg.

Grundarna till e-handelsföretaget Royal Design siktar mot börsen 2017. Omsättningen går spikrakt uppåt. Omsättningen senast redovisade bokslutsår var 442 miljoner kronor. I maj 2015 värderades företaget till en miljard, inför en planerad börsintroduktion. Ekberg och Bengtsson äger 40 procent tillsammans.