Bubblare

Kalmar Artikeln publicerades
Mathias J Karlsson (L).
Mathias J Karlsson (L).

De som var mycket nära att komma med på listan. Kanske nästa år…

Jens Nilsson

Styr Kalmar FF:s fotbollsakademi. Vilka 20 unga lovande fotbollsspelare ska få chansen att bli påläggskalvar när sorteringen görs till akademin och fotbollsgymnasiet. Det bestämmer Jens Nilsson och kan därmed avgöra framtiden för många unga män.

Pär Hansson

Ny länsarkitekt som har visat en betydande självständighet i bedömningarna. Det tycks hända en del på länsstyrelsen sedan Stefan Carlsson lämnat. Nästan som att de ”stolta byråkraterna” är tillbaka.

Jerry Svennerlind

Vd:n för Coop Oskarshamn med omnejd avancerar och blir vid årsskiftet vd för Konsumentföreningen Göta, som driver 51 Coopbutiker i 26 kommuner.

Mathias J Karlsson (L)

Oskarshamnspolitiker som toppar Liberalernas riksdagslista i Kalmar län inför valet 2018.

Christer Jonsson (C)

Alliansen har vaknat till i landstinget, och det är Jonsson som leder styrkorna. Den rödgröna majoriteten försvagas av en tuff ekonomi och indragna vårdplatser.


Spikrakt uppåt

Karriären går som på räls. Vilket kan leda in på maktlistan så småningom: Hans Bengtsson och Andreas Ekberg.

Grundarna till e-handelsföretaget Royal Design siktar mot börsen 2017. Omsättningen går spikrakt uppåt. Omsättningen senast redovisade bokslutsår var 442 miljoner kronor. I maj 2015 värderades företaget till en miljard, inför en planerad börsintroduktion. Ekberg och Bengtsson äger 40 procent tillsammans.

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Östra Småland Nyheterna så godkänner du samtidigt våra regler.

På ostrasmaland.se är det möjligt att kommentera vissa artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal. Vi hade den möjligheten tidigare, men fick då mängder med kommentarer med innehåll som vi inte kunde publicera.

För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på ostrasmaland.se. På tider då Östra Småland Nyheternas webbredaktion inte är bemannad går det inte att kommentera artiklar på ostrasmaland.se

ostrasmaland.se tillämpar eftermoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att den som skriver en kommentar får den publicerad i det närmaste omedelbart, men att kommentaren senare kan komma att modereras bort om den inte lever upp till riktlinjerna för läsarkommentarer på ostrasmaland.se.

Det innebär också att vid publiceringen är det den som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig för dess innehåll och därmed kan bli anmäld för exempelvis förtal. Efter modereringen är det ansvarig utgivare på Östra Småland Nyheterna som bär det juridiska ansvaret.

Läsarkommentarer - riktlinjer

Vi har högt i tak.

Vi har en tillåtande grundinställning.

Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men

Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna.