Bubblig pop skapade fest på Stortorget

Kalmar Artikeln publicerades

Det var en energisk och glad stämning när Linnea Henriksson intog scenen på Stortorget. Under spelningen förvandlades torget till ett dansgolv där rytmiska toner och skönsång dominerade.

Linnea Henriksson på Kalmar Stadsfest 2018.
Foto: Amelia Rydeberg
Linnea Henriksson på Kalmar Stadsfest 2018.

Det är en förväntansfull stämning på Stortorget. Folk i alla åldrar har samlats framför den stora svarta scenen på torget. På himlen syns några gråa moln och en del har tagit på sig tjockare tröjor. Trots att det något klibbiga vädret blåser det svalt.

Några som var tidigt på plats var Malin Österman, Erica Johansson och Natalie Norlin. De har tagit plats längst fram vid kravallstaketet för att få de bästa platserna.

– Jag har lyssnat lite på henne och jag tycker hon är bra. Det roliga var att jag visste exakt vad du menade när du frågade om jag ville hänga med, säger Erica Johansson och ler mot Malin Österman.

Av de tre kompisarna är det Malin Österman som ser mest fram emot spelningen. I vanliga fall bor hon i Norrköping men när hon skulle hälsa på några släktingar i Kalmar ville hon även passa på att se sin favoritartist.

Malin Österman, Erica Johansson och Natalie Norlin såg fram emot att se Linnea Henriksson.
Foto: Amelia Rydeberg
Malin Österman, Erica Johansson och Natalie Norlin såg fram emot att se Linnea Henriksson.

– Jag frågade om vi kunde ses i Kalmar den 10 augusti och då svarade du såklart, jag vet att du vill se Linnea, skrattar Malin Österman och lägger armarna i kors.

Hon berättar att hon började lyssna på Linnea Henriksson runt 2011 när hon var med i Idol. Sedan dess har hon varit på många konserter.

– Jag har sett henne kanske 15 gånger tidigare, säger Malin Österman och ler.

Linnea Henriksson lockade storpublik.
Foto: Amelia Rydeberg
Linnea Henriksson lockade storpublik.

Några minuter efter sju är deras väntan över. Med sprudlande energi dansar Linnea Henriksson ut på scenen. Såpbubblor från scenen flyger ut i sommarkvällen och ett jubel bryter ut.

Publiken rycks snabbt med till musiken och det är flera som har svårt att stå stilla. Det går inte att undgå sångerskans publikkontakt. Trots att det är ett avstånd mellan scenen och publikhavet är det inget som märks av.

Under det första mellansnacket passar hon på att prata om vardagen och att hennes jobb mer eller mindre har blivit hennes liv. Hon sätter sig längst fram på scenkanten och lägger benen i kors. Det är en kort men fin pratstund innan tonerna av White börjar höras ur högtalarna och nästa låt drar igång.