Bussen stannar inte längre i Smedby centrum

Smedby Artikeln publicerades
Linje 402 stannar inte längre vid Smedby centrum, sedan den 13 februari.
Foto: Mark Hanlon
Linje 402 stannar inte längre vid Smedby centrum, sedan den 13 februari.

Sedan i mitten av veckan har busshållplatsen Smedby centrum slutat att trafikeras av KLT:s bussar, på grund av vad de menar är framkomlighetsproblem. Men några uppenbara framkomlighetsproblem syns inte till och Smedbyborna är irriterade.

– Jag åker personligen aldrig buss men anser att detta är helt horribelt. Helt plötsligt stannar inte bussen vid en hållplats som funnits hur länge som helst, som dessutom ligger mitt i centrum. Det finns många som är beroende av bussen och behöver den hållplatsen, säger Peter Lood, boende i Smedby.

– Jag åker ganska ofta buss till och från affären med två små barn och då underlättar det om busshållplatsen utanför trafikeras. Speciellt med tanke på att det är en bit till de andra hållplatserna som vi hänvisas till, säger Hanna Larsson, en annan Smedbybo.

– Många pensionärer och handikappade tvingas nu gå av vid Högalid istället, som både blir långt avståndsmässigt och där de dessutom tvingas gå uppför en uppförsbacke. Ska en som inte kan gå behöva göra det? frågar sig Mats Bladh.

Trafikstörningen omfattar buss 402 mot Kalmar C och från Kalmar C. På KLT:s hemsida kan man läsa att störningen beror på framkomlighetsproblem, men i Smedbys Facebookgrupp menar folk att det inte finns några synliga framkomlighetsproblem.

Enligt en medarbetare på KLT ska problematiken ligga i att markägaren inte låter bussarna köra där.

En skärmdump på KLT:s svar till en frågande resenär.
En skärmdump på KLT:s svar till en frågande resenär.

När eller om busshållplatsen återigen ska börja trafikeras är oklart, men i nuläget finns inget slutdatum. Resenärerna hänvisas istället till hållplatserna Högalid eller Krooks väg.

Östra Småland har ringt KLT för en kommentar, men deras kundtjänst ville inte svara på några frågor från media utan hänvisar till presstjänsten som inte är tillgänglig under söndagen.