Bygglov för 320 bostäder

Kalmar Artikeln publicerades
Fyra stora trähus, med sammanlagt 232 lägenheter ska byggas på Snurrom.
Foto: Derome
Fyra stora trähus, med sammanlagt 232 lägenheter ska byggas på Snurrom.

Bygglov för över 300 bostäder klubbades på torsdagen. Den absoluta merparten är lägenheter på Karlssons äng och Snurrom.

– På Snurrom byggs Kalmars hittills volymmässigt största trähus, säger Mattias Adolfson, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

I kvarteret Björnbäret 1, Snurrom, blir det totalt fyra hus. två hus. dem i sex plan, två i fem. Sexvåningshusen kommer att ha 33 ettor, 31 tvåor och 20 treor, femvåningshusen 13 ettor 16 tvåor samt tre treor. Fasaderna är i liggande och stående träpanel som behandlas med järnvitriol.

På Karlssons äng blev det klartecken för två olika projekt. Det är tre bostadshus med 32 lägenheter, 13 tvåor och 19 treor samt ett projekt med två flerbostadshus med 34 lägenheter, 18 tvåor och 16 treor.

Också de husen ska ha fasader av träplanel som behandlas med järnvitriol. Taken blir delvis växtbeklädda och delvis försedda med solcellspaneler.

På Linnégatan 3 C, bredvid Nisbethska, ska det byggas ett flerbostadshus med 18 lägenheter, varav en etta, elva tvåor samt sex treor.