Centern nöjda med ett mandat till

Kalmarsund hotell Artikeln publicerades
Erik Ciardi (C) pustar ut efter den första vallokalsundersökningen som visar att Centern gjort ett bra val och ökade ett mandat.
Foto: Ulf Carlsson
Erik Ciardi (C) pustar ut efter den första vallokalsundersökningen som visar att Centern gjort ett bra val och ökade ett mandat.

– Vi är mycket nöjda. Ett mandat till i EU-parlamentet var målet och vi klarade det. Det känns mycket bra.

Erik Ciardi (C), Kalmar, lokalt namn på plats 14 på Centerns EU-valsedel var strålande glad efter SVT:s första vallokalsundersökning strax efter nio på söndagskvällen. Den visade preliminärt på två mandat för hans parti. Ett mer än förra mandatperioden. Resultatet höll sig också när den riktiga rösträkningen närmade sig sitt slut.

Han menade att partiet gjort en mycket bra valrörelse. Speciellt Fredrik Federley har med sin erfarenhet av parlamentet och faktabaserade debattstil tagit hem många poäng i en valrörelse där tonläget ibland varit mycket högt, menade Erik Ciardi.

EU-valrörelsen har handlat mycket om frågor som unionen egentligen inte alls har med att göra, konstaterade Erik Ciardi.

– Då har det varit mycket bra med en person som Fredrik Federley som verkligen vet vad han talar om, lite mer statsmannalikt, helt enkelt.

– Samtidigt har det kampanjats intensivt lokalt, vi är många kampanjkollegor som nu kan konstatera att vårt arbeta givit resultat. Det känns bra.

 

Lokala valvakor: