De får bygga på Karlssons äng

Kalmar Artikeln publicerades
Skiss över hur det kan komma att se ut på Karlssons äng.
Foto:Kalmar kommun
Skiss över hur det kan komma att se ut på Karlssons äng.

Det är nu klart vilka företag som får bygga lägenheter på Karlsson äng. Fem aktörer föreslås få markreservation för totalt ungefär 150 lägenheter.

Lite längre norrut, vid Snurrom, har det redan börjat byggas och till sommaren hoppas Kalmar kommun att bygget ska vara i gång även på Karlssons äng. Nu är det klart vilka fem aktörer som föreslås få markreservation för att bygga där.

Det handlar om GBJ Bostadsutveckling AB, Gullmanders Arkitekter & Ingenjörer AB, Fagnes AB, I Am Home AB och APP Properties AB. Totalt kom elva bidrag in.

– Det märks att intresset för att bygga i Kalmar är stort, säger Jonas Lövgren (M), vice ordförande i planutskottet. Vi har flera aktörer som redan är aktiva här och nu väljer att satsa ytterligare. Dessutom får två för Kalmar helt nya aktörer nu markreservation på Karlssons äng.

De förslag som föreslås få markreservation gäller bostadsrätter i storlek mellan ett rum och kök, upp till 4 rum och kök med tonvikt på 2-3 rum och kök. Totalt handlar det om ungefär 150 bostäder i byggnader mellan två och fem våningar.

Utöver det föreslås även Kalmarhem får bygga omkring 64 hyresrätter på Karlssons äng.

Enligt den preliminära tidplanen ska ett första spadtag för de nya lägenheterna kunna tas innan sommaren 2018. På Karlssons äng ska även radhus och villor byggas. Planen är att villatomterna ska släppas till den kommunala tomtkön under första kvartalet 2018.

Slutgiltigt beslut om markreservation fattas i kommunstyrelsen.