De sålde flest lotter i länet

Kalmar Artikeln publicerades
Magnus Magni tillsammans med sin syster Margaretha hjälpte Lindsdals IF att bli bäst i länet på att sälja bingolotter förra året.
Foto:Ulrika Bergström
Magnus Magni tillsammans med sin syster Margaretha hjälpte Lindsdals IF att bli bäst i länet på att sälja bingolotter förra året.

Lindsdals IF sålde flest bingo- och Sverigelotter i hela Kalmar län under förra året. Mycket tack vare syskonen och eldsjälarna Magnus och Margaretha Magni.

– Jag vet inte vad jag ska säga riktigt, men det är bra gjort. Vi har tuff konkurrens av de andra föreningarna, säger Magnus Magni, eldsjäl i Lindsdals IF.

Föreningen sålde lotter för närmare 1,1 miljoner kronor under 2017.

– Vi har våra fasta försäljningsställen där vi skapar relationer och har återkommande stamkunder. Sen har vi lottpaket som vi ger ut och som spelarna säljer, så de gör också ett bra jobb. Sen skjuter ju försäljningen i höjden över jul och nyår, säger han.

Magnus började redan som liten grabb att spela fotboll i Lindsdals IF och blev som 18-åring ledare i föreningen. Först ledde han pojklag och juniorlag och sedan även herrar. Han och hans syster Margaretha brinner verkligen för föreningen.

– Man träffar mycket folk, både spelare och ledare, och man får så mycket tillbaka, säger Magnus Magni.

Totalt i hela Kalmar län såldes det lotter för över 18 miljoner kronor, varav 6,5 miljoner gick direkt till föreningslivet.