"Det är precis samma meny som tidigare"

Kvarnholmen Artikeln publicerades
Elisabet Persson, som tillsammans med maken Mats nyligen har tog över klassiska korvkiosken Strykjärnet på Larmgatan i Kalmar.
Foto:Anders Johansson/Simon Karlsson
Elisabet Persson, som tillsammans med maken Mats nyligen har tog över klassiska korvkiosken Strykjärnet på Larmgatan i Kalmar.

I mitten av mars berättade Björn ”Böna” Johansson att han skulle sälja sin korvkiosk Strykjärnet och bara någon vecka senare stod det klart att Elisabet och Mats Persson blev nya ägare. På påskafton nyöppnade de.

Hur har det gått?

– Det har gått bra, men vi har inte hunnit bli så varma i kläderna än, berättar Elisabet Persson och makens dotter Sofie som ska hoppa in vid behov.

Hur ser menyn ut?

– Det är precis samma meny som tidigare, och det är Björn som har lärt upp oss!

Ingen nyhet alls?

– Vi håller på att experimentera på en vegetarisk variant. Testar för att få fram en god korv som folk tycker om, säger Elisabet samtidigt som hon gör i ordning en tjock grillad med bröd åt Östra Smålands reporter.

Kommer ni ha samma öppettider som innan?

– Kanske kommer vi att öppna 30 minuter senare än som idag 10.30, men vi får se längre fram. Och i sommar så ska vi såklart försöka anpassa oss efter behovet, och ha mer öppet exempelvis när det är spelningar på Larmtorget.