Missing People bekräftar: Det är den försvunne pojken som hittats död

Falkenberg Artikeln publicerades

En död person har hittats i Falkenberg under eftermiddagen. Missing People Sverige bekräftar nu i kväll på sin Facebook-sida att det handlar om 12-årige Dante som försvann för tre dygn sedan.

Missing People samlas på gräsplanen utanför Falkenberg fotbollsarena. Tusentals frivilliga har anslutit sig till Missing People för att hjälpa till att hitta pojken.
Foto: Jonas Dagson/TT
Missing People samlas på gräsplanen utanför Falkenberg fotbollsarena. Tusentals frivilliga har anslutit sig till Missing People för att hjälpa till att hitta pojken.

Enligt polisen hittades kroppen i vattnet vid en kraftstation klockan 15.40 och pojkens föräldrar är informerade om fyndet. Personen är inte helt identifierad, men polisen säger att det med stor sannolikhet är den döde tolvåringen.

Den försvunne pojken, som har Downs syndrom, gick ut med hunden i tisdags men kom inte tillbaka hem.

Lokalpolisområdeschefen Christer Bartholdsson säger att kroppen hittades i vattnet vid Hertings kraftstation i Ätran.

Han säger att brottsrubriceringen om människorov kvarstår, men att det inte finns något som stärker misstankarna om brott i samband med pojkens död.

– Kroppen är inte till fullo identifierad, men med största sannolikhet är det den försvunne pojken som man har anträffat, och de anhöriga är underrättade om detta, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisregion Väst.

Kroppen ska nu genomgå en rättsmedicinsk undersökning för att fastställa dödsorsaken.

– Det har varit väldigt många inblandade i det här, som polis, andra myndigheter, organisationer som Missing People och frivilliga. Det har varit en gigantisk sökinsats som nu avbryts, säger Adlersson.

Många som deltagit i insatsen reagerar med ledsamhet och bestörtning på beskedet, berättar Missing Peoples ordförande Magnus Idebro.

– Det är naturligtvis jättetragiskt, det var det värsta tänkbara scenariot att han hittades avliden. Vi hade hoppats på en helt annan utgång, säger han.

Missing People har krishanterare på plats vid ishallen för att hjälpa dem som behöver någon att prata med. Magnus Idebro vill passa på att tacka alla dem som har hjälpt till i sökandet, allt från Missing Peoples frivilliga till privatpersoner, Falkenbergs kommun och lokala företag.

– Jag kan ärligt säga att jag aldrig har sett en insats som har varit så här intensiv, där folk har visat ett sådant engagemang. Det har varit fantastiskt, säger Idebro.