Duran och Mollan reser i tiden

Kalmar Artikeln publicerades
Duran och Mollan-gänget. Anna Rydell, Hans-Bertil Hagström, Martin Rydell, Niklas Brevestedt, Ida Seve och Anita Hagström
Foto: Morgan Storesund Skarin
Duran och Mollan-gänget. Anna Rydell, Hans-Bertil Hagström, Martin Rydell, Niklas Brevestedt, Ida Seve och Anita Hagström

Hur såg farfar och farmor ut när de var små?

Det kan du få reda på när Duran och Mollan återvänder till Kalmar slott med sin allsångshow för barn i sommar.

Duran och Mollan är tillbaka i år igen. Det är den elfte sommaren som Anna Rydell och Ida Seve framträder med sin allsångsshow för barn. Den här gången ska de resa tillbaka i tiden. Karaktären Allan som spelas av Martin Rydell har byggt en tidsmaskin.

– Vi vill lära barnen vad som har hänt under olika tidsepoker. Hur man såg ut på exempelvis 50-talet, vilken musikstil och vilka kläder som fanns. Barnen ska få se hur farfar eller mormor såg ut när de var unga, berättar Anna Rydell.

Duran och Mollan-gänget har också skrivit en ny låt till årets föreställning. Låten heter “Hopp i tiden”. Resterande låtar som ska framföras är gamla Duran och Mollan-låtar blandat med allsångsklassiker och bidrag från årets melodifestival.

– Barnen tycker om att att känna igen låtarna. Då kan de dansa och sjunga med, säger Anna Rydell.

Duran och Mollan-gänget har stor erfarenhet från tidigare år.

– Vi har lärt oss vad som funkar och vad som inte funkar. Det är inte dumt att hålla på i många år. Som vanligt ska barnen få hoppa, dansa och sjunga, säger Anna Rydell.

Anna Rydell har dock inte tröttnat.

– Det är en tradition. Vi har det lika roligt varje gång.

Anna och Martin Rydell har skrivit manuset. I föreställningen deltar också Hans-Bertil Hagström och Niklas Brevestedt med sina karaktärer Gråskägg och Svartskägg.

– Det är samma gäng som vanligt, berättar Martin Rydell.

Föreställningarna pågår mellan den 2 Juli och 6 Augusti, två gånger varje vecka på Kalmar slott.