E-tidning: Fritidshus, pollen och fotboll

Söndagstidningen Artikeln publicerades

Drömmer du om ett fritidshus? Då kanske du ska leta efter ett fynd i Kalmar kommun – eller i Borgholm som är så populärt att priserna ökar.

I veckans digitala söndagstidning har vi tittat närmare på prisutvecklingen för fritidshus, och på det utländska ägandet. Kalmar län följer rikstrenden, och är fortsatt populärast för stugägare i ett sydligt grannlän.

Prognoserna lovar hyfsat väder – till glädje för många men inte allergikerna. Å andra sidan har Kalmar län gått mot strömmen när det gäller försäljningen av receptfria allergimediciner.

Torget pekar på rötterna till dagens gymtrend – husmorsgymnastiken: ”Numera är det body pump, aerobics, indoor walking, spinning och zumba som gäller. På 40-talet var det husmorsgymnastik som skulle få landets kvinnor i form med hoppsasteg på stället med växelvis armsvängningar.”

Spelspalten funderar kring framtiden för spelkonsoler – och vi berättar allt som, just nu, finns att veta om Googles nya projekt kring strömmade spel.

Söndagstidningen rapporterar även från lördagens fotbollsmatcher, både på landslagsnivå och ett derby mellan Öster och Kalmar FF.

Och så blir det mer lokala nyheter, nöje, sport, kultur och en massa annat. Är du prenumerant? Missa inte din söndagstidning!