Efter ny knivskärning - två unga män anhållna - tonårstjej bland de misstänkta

Kvarnholmen Artikeln publicerades
På onsdagsmorgonen var polisens avspärrningar hävda vid Jordbroporten. Flera blodstänk markerar platsen för det våldsamma bråket.
Foto: Tomas Löwemo
På onsdagsmorgonen var polisens avspärrningar hävda vid Jordbroporten. Flera blodstänk markerar platsen för det våldsamma bråket.

Polisen har identifierat tre av fyra personer som tros vara inblandade i tisdagskvällens knivbråk vid Jordbroporten/Södra Vallgatan i centrala Kalmar.

På onsdagsmorgonen hade polisen hävt sina avspärrningar vid Jordbroporten. Kvar finns blodstänk på flera ställen uppe på Jordbroporten, dels uppe på utsiktsplatsen och dels i den södra trappan.

Blodspår på Jordbroporten

Enligt anmälan som har upprättats ska fyra personer ha attackerat tre andra. Minst en av de fyra ska ha haft kniv.

Av de tre personerna, samtliga unga män, skadades två.

En man född 2000 fick ett kraftigt sår i huvudet och fördes med ambulans till akuten. En jämnårig fick knivsår, oklart hur allvarliga. Den tredje, en man född 1999, ska ha klarat sig oskadd.

Av de fyra misstänkta för attacken ska tre vara identifierade; en man född 1999, en man 2001 samt en tjej i nedre tonåren.

Den yngre mannen är gripen och anhållen, mannen född 1999 är i skrivande stund anhållen i sin frånvaro. Brottsrubriceringen som inledningsvis var mordförsök har nu ändrats till grov misshandel.

Förundersökningen leds på onsdagen av kammaråklagare Thomas Hagman. När Östra Småland når honom vid 10-tiden sitter han i ett möte med polisen där han informeras om vad som har hänt.

– Av den anledningen kan jag inte säga något nu, och med hänsyn till det känsliga utredningsläget kommer jag nog inte kunna säga något senare heller.