Elever fick stipendier för hårt arbete

Kalmar Artikeln publicerades
Noor Radif, Narges Nazeri, Mohammad Shafaee och Safiullah Ahmadi fick stipendier under torsdagen.
Foto: Erika Landt
Noor Radif, Narges Nazeri, Mohammad Shafaee och Safiullah Ahmadi fick stipendier under torsdagen.

Efter en tuff utbildning och hårt arbete fick elever på språkintroduktionsprogrammet stipendier på Jenny Nyströmsskolans skolavslutning.

Under torsdagen delades det ut stipendier till fyra elever från språkintroduktionsprogrammet för höga studieresultat och viljan att lära sig.

– Det har varit tufft, men man har sett resultat sen, säger Noor Radif som är en dem fyra eleverna som fått stipendiet.

Noor Radif berättar att hon tycker utbildningen har varit svår och att det har funnits stunder då hon varit ledsen, men i slutändan tycker hon att det varit värt det. Något alla fyra håller med om.

– Jag är stolt över mig själv. Det var svårt från början, men det blir bättre, säger Safiullah Ahmadi.

Den gemensamma studiemotivationen för alla elever är framtiden. Narges Nazeri berättar att det är viljan att bli arkitekt som fått henne att kämpa för bra betyg. Nu till hösten ska hon börja läsa teknik på gymnasiet för att komma ett steg närmare drömmen. Dessutom tänker hon mycket på sin familj som inte bor i Sverige.

– Jag har lovat mig själv och min familj att kämpa med skolan, säger Narges Nazeri.

För Mohammad Shafaee och Safiullah Ahmadi ligger fokus på att fortsätta bo i Sverige och bygga en framtid här.

–Jag är osäker på om jag stannar i Sverige, för jag har inte uppehållstillstånd här. Men jag ger inte upp och jag kämpar, säger Safiullah Ahmadi.

Mäklaren Pontuz Löfgren delade ut stipendiet på 500 kronor var tillsammans med Jenny Nyströmsskolan till eleverna. Anledningen till att Pontuz Löfgren ville ge ut stipendiet var för att han tycker det är viktigt att uppmärksamma elever som kämpar.

– Viljan är det allra viktigaste, säger Pontuz Löfgren.