”En dålig kompromiss som missar de stora samhällsproblemen”

Oskarshamn Artikeln publicerades
Mattias Bäckström Johansson (SD) kallar överenskommelsen en dålig kompromiss som missar de stora samhällsproblemen.
Foto: Mats Holmertz
Mattias Bäckström Johansson (SD) kallar överenskommelsen en dålig kompromiss som missar de stora samhällsproblemen.

– Det här allt annat än vad Sverige behöver. Men jag är inte jätteförvånad. Så sammanfattar Sverigedemokraterna riksdagsledamot Mattias Bäckström Johansson överenskommelsen.

Att Sverigedemokraterna inte får något inflytande i en kommande regering är inget som förvånar Mattias Bäckström Johansson.

– Den starkaste drivkraften verkar ha varit att hålla oss utanför, det syns ju inte minst på utkasten till överenskommelsen. Det står tydligt att vi och Vänsterpartiet inte ska ha inflytande. Personligen tycker jag att det är ett väldigt märkligt fokus. Det är ju vi och Vänsterpartiet som är vågmästare.

Bäckström Johansson är också missnöjd med flera av de 73 punkterna i överenskommelsen.

– Det är en dålig kompromiss som missar de stora samhällsproblemen. Till exempel innebär det på sikt en återgång till den gamla migrationspolitiken med öppna gränser, det är allt annat än vad Sverige behöver.

– Trygghetspolitiken är en helt annan än vad som är önskvärt och energipolitiken är för mycket åt det gröna hållet. Det kommer att innebära problem.

Det positiva han kan hitta är att förutsättningarna för företagande blir bättre.

– Men i stort är det politiskt sett väldigt olyckligt, men inte jätteförvånad. Man har kunnat se en glidning när de liberala glider åt vänster. De som har röstat på Centern känner sig nog lite lurade att det blev en röst på Socialdemokraterna och Stefan Löfven.