En man anhållen efter rån mot närbutik

Malmen Artikeln publicerades

På torsdagskvällen rånades närbutiken Mikro Livs på Smålandsgatan av en maskerad person med ett pistolliknande föremål. På fredagen anhölls en misstänkt.

– Han hämtades in idag på förmiddagen. Efter förhör anhölls han, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Mannen är i nuläget skäligen misstänkt, vilket är den lägre misstankegraden.

– Nu jobbar vi för att se om vi kan höja misstankegraden, säger Robert Loeffel.

Rånet inträffade några minuter före halv nio på kvällen. Rånaren ska ha kommit in i butiken maskerad och till P4 Kalmar säger butikens ägare Saeid Khadem att han först trodde det var ett skämt. När den maskerade mannen tog fram ett vapen förstod han att det var allvar.

– Jag var mycket rädd. Han hade en pistol som han hela tiden hotade mig med, säger Khadem till P4 Kalmar och berättar att han bad rånaren vara lugn, att han skulle göra som rånaren ville.

När Saeid Khadem hade tömt kassan ville rånaren ha mer pengar och cigaretter. Då klev två kunder in vilket fick gärningsmannen att springa från platsen.

– Det finns ett antal vittnen som vi har förhört och som har kunnat lämna en bild av händelseförloppet. Personen var maskerad men vi tror att det var en man, sa Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisen region Syd, på torsdagskvällen.

Förövaren eftersöktes inledningsvis med hundpatrull. Vid 23-tiden upphörde det aktiva sökandet då polisen övergick till så kallad allmän efterspaning, vilket på fredagen resulterade i att den misstänkte gärningsmannen kunde hämtas in.