En revy som saknade det där lilla extra

Torsås Artikeln publicerades

Årets Torsåsrevy ”Tuppvärmda” bjöd på gammaldags fars, extremt lokal humor och svängig musik. En trevlig föreställning, men som lämnade en med känslan av att något eller någon fattades.

Tina Qvist, Ann Milesson och Maja Karlberg kokade ihop en valfläsk-soppa.
Foto: Karin Asmundsson
Tina Qvist, Ann Milesson och Maja Karlberg kokade ihop en valfläsk-soppa.

Stämningen var på topp hos publiken när årets Torsåsrevy hade premiär i helgen. Redan vid det första numret då alla artisterna var på scen samtidigt så kändes det hela lite tunt. Var var de där roliga gubbarna från förra årets föreställning?

Han den rakade killen och den där andra som brukade spela tant tillsammans med Peter Sjöstrand? Nu satt visserligen just han strax bredvid mig i publiken, så att han inte skulle delta i årets föreställning hade jag lite på känn.Ett av årets nytillskott var 08:an Pontus Larsson.

Han visade sig vara en riktig talang, trots att han tidigare bara medverkat i en revy. Helt novis var han dock inte inom teatern, då man i somras bland annat kunde se honom som polisen Klang på Astrid Lindgrens värld. I övrigt var ensemblen i stort sett densamma, och föreställningens upplägg likaså. Det var lite fars, mycket lokal humor och ännu mer sång och musik. Just sången och musiken var för mig föreställningens starkaste kort.

Hårdrock på scenen.
Foto: Karin Asmundsson
Hårdrock på scenen.

Många fina röster och härlig orkestermusik fick stundtals igång publiken ordentligt, allra helst under Abba-medleyt och ”Tomten säger ho-ho” (som hade melodin från den gamla godingen ”Sofia dansar go-go”). Lokala skämt om lokala politiker lockade till många skratt. Dock var de allra flesta lite väl lokala för mig, och jag insåg att jag är alltför dåligt insatt i Torsås kommun.

Precis som förra året fanns det med ett inslag med ”svengelska” - helt klart ett vinnande koncept. När Maja Karlberg försökte sig på att hålla ett föredrag på engelska så blev det många tokiga felsägningar. ”Ni får ursäkta mig, jag har en svensk accent - I am a swedish accident” och det gamla ordspråket ”Finns det hjärterum finns det stjärterum” blev ”If there is a room in your heart, it´s a room in your ass”.

En sång om förra årets sommar med alla dess förbud -
Foto: Karin Asmundsson
En sång om förra årets sommar med alla dess förbud - "sommaren 2018 var extrem, en härlig sommar med problem".

Ett enda allvarsamt nummer fick plats i årets revy och när Ann Milesson sjöng balladen ”Tänk om det vore jag” så fick nog många i publiken gåshud. Flest skratt lockade den skånska Gertrud fram när hon gick loss med sin triangel till publikens jubel. Precis som förra året kändes vissa nummer mest som utfyllnadsmaterial, medan andra var riktigt roliga.Spridda skurar i årets uppsättning alltså. Nästa år hoppas i alla fall jag på att några av veteranerna är tillbaka på scenen igen.