Enligt uppgift: Häktad i knarkhärva hade väska med ett kilo kokain

Kalmar/Karlskrona Artikeln publicerades
En av männen ska ha haft en väska med ett kilo kokain i när han greps.
Foto: Claudio Bresciani / TT
En av männen ska ha haft en väska med ett kilo kokain i när han greps.

De fyra män som häktades i helgen för grovt narkotikabrott ska enligt uppgift ha hanterat stora mängder kokain.

Enligt uppgifter till SVT Blekinge hade en av männen en väska med drygt ett kilo kokain, när han greps på Trossö i centrala Karlskrona. SVT Blekinge uppger att kokainet är värt närmare en miljon kronor på gatan.

Östra Småland var först med att berätta om insatsen på skärtorsdagen, då polis samtidigt slog till mot misstänkta narkotikaförsäljare i både Kalmar och Karlskrona.

Fyra män greps, två i vardera stad, varav tre är hemmahörande i Kalmar:

– Man i 25-årsåldern, på sannolika skäl misstänkt för grovt narkotikabrott. Tidigare dömd för misshandel och narkotikabrott. Åtalades nyligen för innehav av kokain på en av Kalmars nöjeskrogar, samt för bruk av kokain och cannabis.

– Man i 25-årsåldern, skäligen misstänkt för medhjälp till grovt narkotikabrott. Åtalades i början av året för bland annat bruk av kokain och cannabis, grov vårdslöshet i trafik och grovt drograttfylleri.

– Man i 18-årsåldern, skäligen misstänkt för medhjälp till grovt narkotikabrott. Dömdes nyligen för flera fall av narkotikabrott, bruk och innehav, till skyddstillsyn.

Samtliga häktades på söndagen vid Kalmar tingsrätt. Två är misstänkta för grovt narkotikabrott, två är skäligen misstänkta för medhjälp till grovt narkotikabrott.

En femte man, hemmahörande i Karlskrona, begärdes häktad under torsdagen. Det är en man i 20-årsåldern, på sannolika skäl misstänkt för grovt narkotikabrott.

Polisen har inte velat berätta hur stora mängder som har beslagtagits eller vilken typ av narkotika det handlar om.