Thoralf Alfsson utesluten ur SD

Kalmar Artikeln publicerades

Under måndagseftermiddagen fattade Sverigedemokraternas partistyrelse beslut om att utesluta den kontroversiella Kalmarpolitiker Thoralf Alfsson ur partiet.

Thoralf Alfsson har uteslutits ur Sverigedemokraterna.
Thoralf Alfsson har uteslutits ur Sverigedemokraterna.

Thoralf Alfsson har varit under intern utredning under de senaste månaderna, frågan har varit om han ska få en varning eller uteslutas helt ur partiet. På måndagen kom beskedet – Alfsson utesluts.

– Beslutet fattades med bakgrund i en samlad bedömning kring hur blogginlägg som publicerats återkommande bidragit till en negativ bild samt att allvarliga avsteg gjorts vid ett flertal tillfällen från partiets kommunikationsplanen och där även den kommentar som fälldes på sociala medier i slutet av valrörelsen utgjorde en bortre gräns för vad som är acceptabelt, säger Mattias Bäckström Johansson, ordförande för Sverigedemokraterna i Kalmar län.

Alfsson har under många år varit SD:s starka man i Kalmar och lokalavdelningen försökte med en sista vädjan genom ett brev att rädda Alfsson.

– Lokalt är det tråkigt att vi förlorar en medlem som varit med länge och som bidragit till många positiva saker, men nu har partistyrelsen fattat ett beslut och där vi måste gå vidare. Partiverksamheten kommer att rulla på och vi har redan nu under hösten kört igång ett antal projekt med sikte på valet 2022, säger Krister Thornberg som är tillförordnad ordförande för SD Calmar.