Ferrarimannen åtalas för nya brott

Kalmar Artikeln publicerades

En man i 40-årsåldern står åtalad vid Kalmar tingsrätt för bland annat olovlig körning, drograttfylleri samt brott mot knivlagen.

Mannen var tidigare en företagsprofil på Öland men fick tillnamnet Ferrarimannen sommaren 2015 efter en vansinnesfärd med sin sportbil på Gotland där tre kvinnor skadades. Något som resulterade i en fängelsedom för mannen.

Sedan vansinnesfärden har det gått ut för för Ferrarimannen som dömts för flera brott, bland annat för misshandel av sin fästmö samt för brott mot knivlagen 2017. I november förra året begärdes han i personlig konkurs då han hade drygt fem miljoner kronor i skulder.

Nu står mannen åtalad på nytt sedan han stoppades av polis på Norrlidsvägen den 19 mars. Han var påverkad av kokain, amfetamin, körde bil trots indraget körkort och hade dessutom med sig en stilettkniv.

Han åtalas för ringa narkotikabrott, drograttfylleri, olovlig körning samt brott mot knivlagen. Åklagaren har begärt att hans bil, en drygt 20 år gammal Volvokombi, ska skrotas för att förhindra nya brott.