Ferrarimannen åtalas igen

Kalmar Artikeln publicerades

Mannen som sommaren 2017 dömdes till fängelse efter en vansinnesfärd på Gotland då tre personer skadades åtalas nu för vapenbrott, våldsamt motstånd samt ringa narkotikabrott.

Enligt åtalet har han haft en elpistol och en startpistol och totalt 94 pepparpatroner.

Det är olagligt att ha skjutvapen utan tillstånd. Den som uppsåtligen innehar ett skjutvapen utan att ha rätt till det eller överlåter eller lånar ut ett skjutvapen till någon som inte har rätt att inneha vapnet kan dömas för vapenbrott till fängelse i högst tre år. Om gärningen har begåtts av oaktsamhet eller om brottet är ringa, döms till böter eller fängelse i högst sex månader.

Mannen åtalas också för våldsamt motstånd i samband med att han skulle avvisas från Krögers sommaren 2016, samt två fall av ringa narkotikabrott. Han erkänner att han använt kokain men nekar till att ha använt cannabis.

Mannen dömdes 2017 till 15 månaders fängelse av hovrätten för att ha skadat tre kvinnor med sin bil. Två av kvinnorna åkte med mannen, den tredje körde han på.

Han dömdes för vållande till kroppsskada, grovt brott, grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri samt obehörigt avvikande från trafikolycksplats.