Ferrarimannen fångade misshandeln på egna övervakningsfilmen

Kalmar län Artikeln publicerades
Kalmar Tingsrätt dömer den så kallade Ferrarimannen för nya brott.
Foto: Mats Holmertz
Kalmar Tingsrätt dömer den så kallade Ferrarimannen för nya brott.

Den så kallade Ferrarimannen döms på nytt. Den här gången för misshandel och vapenbrott. Han ska allvarligt ha misshandlat sin fästmö, medan hennes barn sov i huset. Brottet fångades på övervakningsfilmen från mannens egen hus.

För ganska exakt ett år sedan dömdes han till fängelse i ett år och tre månader. Den nu aktuella misshandel skedde i maj 2017.

Tillsammans med fästmön och hennes barn skulle mannen, som är i 40-årsåldern, åka på husvagnssemester. Man förberedde resan hemma hos mannen och barnen låg och sov.

De vuxna drack en del och det blev bråk. Mannen tog tag i kvinnans hår och drog ner henne på golvet. I håret drog han ut henne på gräsmattan. Kvinnan gjorde sig illa och det kom dit bekanta som tog med henne och barnen från platsen. Det gjordes också en polisanmälan.

Kvinnan har emellertid inte velat föra någon talan och de båda har varit ett par till i somras.

Mannen har sagt att han på grund av berusning inte minns vad som hände och därför vare sig kan erkänna eller förneka brott.

En övervakningsfilm från mannens bostad, som spelade in hela händelseförloppet har emellertid använts av åklagaren för att visa vad som hände. Även de personer som hjälpte kvinnan och barnen därifrån har vittnat.

Mannen har för tingsrätten berättat att det går bra för honom nu, han har flyttat till en ny ort i södra Sverige, han har kontakt med frivården och via psykiatrin medicinerar han mot ADHD.

Han döms till skyddstillsyn. I domen ingår också ansvar för vapenbrott, eftersom polisen hos mannen hittade en otillåten elpistol, en startpistol och en mängd pepparpatroner.

Han frias emellertid från misstanke om narkotikabrott och våldsamt motstånd, eftersom dessa brott hunnit preskriberas.

Tillnamnet Ferrarimannen fick 40-åringen efter en vansinnesfärd i lyxbilen på Gotland då tre personer skadades. Det var det brottet som ledde till 15 månaders fängelse.

Läs mer:

Ferrarimannen åtalas igen

Hovrätten låser in Ferrarimannen under 15 månader