Festival byter namn, datum och sänker biljettpriset: ”Alla ska ha råd att gå”

Kalmar Artikeln publicerades

Festivalen Amazing thursday skulle ha ägt rum på torsdag. Men nu blir det ändringar i planeringen. Festivalen byter både datum och namn. Dessutom sänks priset på standardbiljetterna med nästan 400 kronor.

– Vi har beslutat att byta datum för evenemanget, säger Eddie Edgardo Menjivar, som arbetar som marknadsförare och kreatör för Amazing thursday.

I mitten av maj blev det klart att den nya musikfestivalen Amazing Thursday skulle äga rum på Rävspelet vid Fredriksskans. Tre akter var klara för kvällen, däribland Miss Li och Petter. Senare blev det även känt att Oskar Linnros kommer att spela på festivalen.

Men nu har festivalen planerats om. Det nya datumet blir den 31 juli istället för den 12 juli. En av orsakerna till att festivalen ändrar datum är väderprognosen som visar på regn under torsdag, förklarar Eddie Edgardo Menjivar. Det finns även lättare logistiska problem med i bilden.

– Regnet gav oss lite tankar och vi arbetade med scenen. Det var svårt att få tag i en scen som skulle passa i området men ingenting som var omöjligt att lösa. Det var de två faktorerna och därför passade allt bättre med ett nytt datum. Då beslutade vi oss för att byta från den 12 till den 31 juli, säger Eddie Edgardo Menjivar.

I samband med det ändrade datumet byter även festivalen namn från Amazing thursday till Amazing Kalmar.

Biljettförsäljningen har inget att göra med varken ändringen av datum eller namn, förklarar han. Hittills har de sålt 1 800 biljetter, men det har inte varit slutsålt.

Från början var målet att få runt 3 000 besökare. Målet ändrades efter att de besökt Latitud 57 då de fick mersmak.

– Det är mycket härligare om man kan göra en festival för 5 000 till 6 000 personer. Det är vårt nya mål och med tanke på omstarten ska vi sälja biljetterna för 200 kronor. Många familjer har hört av sig och tyckt att det har varit för dyrt. Därför ändrade vi priset. Vi ville att alla ska ha råd att gå och känna sig välkomna.

De som har köpt biljetter tidigare, vad händer för dem?

– De som har köpt en standardbiljett för 595 kronor kommer få fullständigt återköp. De har även möjligheten att ändra status på sin biljett eller få mellanskillnaden tillbaka.

Hur löser ni det med artisterna?

– Det blir de artisterna som har varit bestämt sedan tidigare. Vi är tacksamma över att de varit så tillmötesgående som de har varit när vi ändrade datum. Det blir samma uppsättning som det varit tidigare, säger han.

Festivalen ska fortfarande vara på Rävspelen, berättar han. För att fler ska få plats på området har de även ändrat en del med ritningarna.

Under tisdagen förra veckan var det många biljettköpare som fick sina standardbiljetter uppdaterade till VIP-biljetter. Uppdateringen var ett sätt att skapa en större förväntan, menar han.

– Många köpte biljetter tidigt och vi ville belöna dem.

Varför ändrar ni datum med så kort varsel?

– Vi inser att vi är sent ute och vi har hela tiden varit inställda på att evenemanget skulle äga rum på torsdag. Men det blev inte så.

Det har pratats en del på sociala medier om att festivalen kommer ställas in?

– Det finns ingen som helst risk för det. Den enda anledningen till att vi skulle ställa in är om det blir en naturkatastrof. Egentligen spelar det ingen roll hur många som köper biljetter. Hade det varit fem personer som köpt hade vi haft festivalen ändå.