Firade efter Vi i femman–tävling

Läckeby Artikeln publicerades
Gillis Ringblom och Polly Viberg samlade ihop 88 poäng under radiofinalen.
Foto:Erika Landt
Gillis Ringblom och Polly Viberg samlade ihop 88 poäng under radiofinalen.

Stämningen var hög hos femteklassarna på Åbyskolan dagen efter radiofinalen i Vi i femman. Klassen gick inte vidare till tv-finalen, men är länsmästare i Kalmar län och firade med att käka glass och se på Historieätarna.

Under torsdagen tävlade Åbyskolans femte klassare i Vi i femman final i radio, där de kammade ihop 88 poäng. De var en av 25 klasser som tävlade. Klassen blev länsmästare, men poängen räckte inte helt för att gå vidare till tv-finalen i Göteborg. Dagen efter finalen firade de med glass, godis och Historieätarna. På morgonen möttes de också av firande från hela skolan, som hade höjt flaggstången i deras ära.

Gillis Ringblom och Polly Viberg var klassens representanter i tävlingarna och de tycker att hela upplevelsen har varit rolig och känner sig nöjda med deras insatser under torsdagens final.

– Man måste inte vinna för att ha roligt, säger Polly Viberg.

Tävlingen har pågått sedan hösten 2017, då alla i klassen fick göra ett prov för att se om de fick tävla i radio i Vi i femman. Därefter skedde det intagning av de klasser i Sverige som fått högst poäng. Sedan tog det ett tag tills radiotävlingarna började. Under de senaste två veckorna har klassen varit med i fyra tävlingar sammanlagt.

Polly Viberg och Gillis Ringblom har varit med i varje tävling, men har också haft med sig experter från klassen som representerat ett specifikt ämne.

– Det har inte varit jättesvårt, men de senaste tävlingarna var väldigt svåra, säger Gillis Ringblom.

Trots att det har varit stundvis svårt, har upplevelsen varit värt det. Polly Viberg berättar att tävlingen är något hon gärna vill göra igen.

– Det var roligt hela tiden och det var spännande att se vad som skulle hända, tillägger Gillis Ringblom.

Hela klassen hejade på under varje tävling, något Polly Viberg säger de tyckt varit mycket roligt.

Efter tävlingen fick de en stor pokal fylld med godis, som fördelades mellan alla i klassen under dagen.