Flera böter utdelade efter knarkfest

Lindsdal Artikeln publicerades
Foto: Helena Landstedt/TT

På söndagsmorgonen den 13 januari gick polisen in i ett hus i Lindsdal där det hade varit fest under natten. Samtliga på plats visade tecken på narkotikapåverkan och nu har flera av de unga brukarna tilldelats böter genom strafföreläggande.

I listan med aktuella strafförelägganden från åklagaren går att utläsa följande:

18-årig kvinna får 30 dagsböter a 50 kronor, totalt 1 500 kronor, för ett fall av ringa narkotikabrott. ”Du har olovligen använt Alprazolam och Kokain, som är narkotika.”

19-årig kvinna får 30 dagsböter a 50 kronor, totalt 1 500 kronor, för två fall av ringa narkotikabrott. ”Du har olovligen använt cannabis, alprazolam, MDMA och MDA, som är narkotika.” ”Du har olovligen innehaft två tabletter Lyrica innehållande (S)-pregabalin (V), som är narkotika.”

19-årig man får 30 dagsböter a 140 kronor, totalt 4 200 kronor, för ett fall av ringa narkotikabrott. ”Du har olovligen använt cannabis, som är narkotika.”

Strafföreläggande har även tilldelats en 18-årig man i Lindsdal som bara några dagar före festen den 13 januari stoppades med en mindre mängd cannabis på sig. Även för honom blir det dagsböter på totalt 1 500 kronor.

För strafföreläggande gäller att personen antingen kan acceptera det, och betala sina böter, eller avvisa det vilket då leder till rättegång i tingsrätten.