Två män överföll och våldtog kvinna i Stensbergsparken – Polisen söker vittnen

Stensberg Artikeln publicerades

Parken, som ligger vid Stensbergshemmet, tvärs över gatan från länssjukhuset, spärrades av sent på måndagskvällen efter att en kvinna våldtagits av två okända män.

En kvinna ska, efter att ha tagit sig till sjukhuset, anmält en misstänkt våldtäkt i Stensbergsparken.
Foto: Privat
En kvinna ska, efter att ha tagit sig till sjukhuset, anmält en misstänkt våldtäkt i Stensbergsparken.

Det var klockan 21.01 som polisen larmades efter att den kvinna som utsatts för våldtäkten fått hjälp att ta sig till sjukhuset.

Kvinnan, som är i 25-årsåldern, gick genom parken och passerade två män som satt på en bänk.

– Dessa ska enligt kvinnan ha rest sig och gått ikapp henne för att sedan dra ner henne på marken och genomföra en våldtäkt, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson.

– Av någon anledning blev de sedan skrämda och gav sig iväg på varsin cykel.

Männen var enligt kvinnan mörkt klädda, med uppdragna huvor, och är i 15–20-årsåldern.

Efteråt ska en annan kvinna, som hade med sig en liten hund, ha hjälpt den överfallna kvinnan från platsen.

– Kvinnan med hunden är vi jätteintresserade av att komma i kontakt med, säger Robert Loeffel.

Polisen är även intresserad av att komma i kontakt med andra personer som varit i eller kring parken kring 20–21 på måndagskvällen.

– Även den som inte har sett något bör höra av sig till 114 14, så att vi kan begränsa tidsintervallet.

En förundersökning om våldtäkt har inletts.

Avspärrningarna i Stensbergsparken uppmärksammades av allmänheten under måndagskvällen. Polisen var till en början knapphändiga med uppgifter om varför parken hade spärrats av.

– Anledningen till varför vi är där kan vi inte gå in på just nu. Men det finns misstanke om brott, sade Calle Persson, pressinformatör vid polisen i region syd, vid 23-tiden på måndagskvällen.

– Vi har vidtagit en del utredningsåtgärder. Jag har lite mer att samla in och stämma av innan jag kan säga mer, sade Persson.

Under natten framkom fler uppgifter, bland annat om att antalet gärningsmän kunde vara fler än en, och brottsrubriceringen sattes till våldtäkt.

– Det är för henne okända gärningsmän, säger Calle Persson vid polisens regionledningscentral till Aftonbladet.se.

Kvinnan ska ha inte ha några allvarliga fysiska skador, men vara chockad. En kriminalteknisk undersökning och sökning med specialsökhund, som är tränad att markera på sperma, har genomförts i parken, men polisen vill i nuläget inte gå in på eventuella fynd.

Klockan 05.40 på tisdagsmorgonen uppgav Kalmarpolisen att avspärrningarna har tagits bort. Men polis hade även senare under morgonen fortsatt närvaro i området.