Fönstertittare tillbaka i Djurängen – hördes masturbera

Djurängen Artikeln publicerades
Återigen har en student som bor i Kalmarhems studentboenden vid Skräddaretorpsvägen drabbats av en fönstertittare.
Foto: Tomas Löwemo
Återigen har en student som bor i Kalmarhems studentboenden vid Skräddaretorpsvägen drabbats av en fönstertittare.

Återigen har en person på ett studentboende på Skräddaretorpsvägen blivit ofredad av en okänd gärningsman. Nu kallar Kalmarhem och polisen studenterna till ett möte om händelseutvecklingen.

Efter några månaders lugn vid studentboendet drabbades åter en ung kvinna i slutet av förra veckan. Vid 06.20-tiden på fredagen hade hon ett fönster öppet, med gardinerna fördragna.

– Då uppfattar hon rörelse utanför fönstret, berättar polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Men det är inte det enda.

– Av ljuden hon hör uppfattar hon det som att personen masturberar.

Kvinnan drar undan gardinen och får syn på en okänd man, som hastigt avlägsnar sig från platsen.

Polisen rubricerar ärendet som sexuellt ofredande.

Studentboendet i Djurängen har terroriserats av fönstertittare i flera år, eventuellt en och samma person, vilket Östra Småland skrivit om ett flertal gånger. Trots tidvis ökad polisiär närvaro i området har ingen misstänkt kunnat identifieras.

Efter händelsen i fredags har nu Kalmarhem bjudit in studenterna på Skräddaretorpsvägen till ett möte med lokalpolisen i nästa vecka.

– Polisen kan givetvis inte berätta om det aktuella fallet på grund av utredningssekretessen, men de ska prata övergripande om hur polisen arbetar, säger Per Stephani, Kalmarhems vd, om mötet.

– Polisen ska även prata om hur man ska agera om man ställs inför faktumet att ha vederbörande (fönstertittaren reds anm) utanför sitt fönster.

Per Stephani, Kalmarhems vd, har tillsammans med polisen kallat studenterna i området till ett möte om händelseutvecklingen.
Foto: Tomas Löwemo
Per Stephani, Kalmarhems vd, har tillsammans med polisen kallat studenterna i området till ett möte om händelseutvecklingen.

Stephani betonar att Kalmarhem vidtagit en rad åtgärder sedan de fick kännedom om fönstertittaren. Bland annat har mer belysning sats upp, tidigare släckt belysning har tänts och persienner har monterats i lägenheter på markplan. Även Kalmarhems trygghetsjour, bestående av väktare, har patrullerat området.

– Kommunen har även röjt i buskaget mellan cykelbanan och våra hus.

Vissa studenter efterfrågar övervakningskameror?

– Mig veterligen är kameror inte något som vi utrett. Men i grunden är detta ett polisiärt ärende och jag har full tillit till att polisen vet vilka åtgärder som krävs. Skulle de tycka att kameror är ändamålsenliga så är jag säker på att de skulle prata med oss om det.

Fönstertittandet har plågat studenter i området under flera år. Informerar ni nyinflyttade studenter om situationen?

– Vad jag har hört så kom det här oss till känna hösten 2018, även om det då påstods att det pågått längre. Men vi vidtog en del åtgärder direkt när vi fick veta och har fortsatt under våren.

– Sedan var det ärligt talat lite lugnt över sommaren och vi tänkte att detta är över nu. Men sedan tyvärr så var det en tjej som precis flyttat in som ställdes inför det här.

– Nu informerar vi alla nyinflyttade om att så här ligger det till och vi skickar ut kontinuerlig information via sms till de som bor där. Vi har bland annat informerat om att det är polisen man ska informera om man ser något misstänkt.